Studiul care-ți arată că oamenii au ajuns la capătul răbdării cu pandemia: câți sunt dispuși să se vaccineze

Mai este foarte puțin până când se împlinește fix un an de când noul tip de virus a fost descoperit în China. De atunci, cercetătorii din toată lumea s-au pus la treabă pentru a veni cu o soluție pentru stoparea pandemiei.

Noul tip de virus este unul extrem de periculos, după cum au avertizat specialiștii, și se pare că doar un vaccin poate scădea semnificativ rata infectărilor. În acest context, la producția unui ser se lucrează în acest moment pe mai multe fronturi: în America, China, Europa și, după cum îți spuneam recent, Rusia.

E important însă și încrederea pe care o vor avea oamenii în noul vaccin. Speranțe există.

Câți oameni sunt dispuși să se vaccineze

Un donsaj global realizat de Ipsos pentru Forumul Economic Mondial arată că 74% dintre oameni sunt dispuși să se vaccineze împotriva noului tip de virus. Procentajul este destul de ridicat și-ți arată, de fapt, că oamenii își pun mari speranțe în apariția unui vaccin pe piață.

Culmea este că exact cei care se laudă cu apariția primului vaccin sunt și cei mai sceptici. Ruşii sunt cei mai reticenţi când vine vorba de vaccinarea împotriva noului coronavirus, iar la polul opus se situează chinezii, care sunt pentru vaccinare, scrie CNN. Procentajul în China este uriaș: 97% dintre chinezii chestionați spun că se vor imuniza, în vreme ce doar 54% dintre ruși ar face același lucru.

Studiul mai arată că 67% dintre americani au spus că vor lua vaccinul, în timp ce 33% și-au exprimat puțin sau deloc interesul. Dintre cei care au spus că vor refuza, 60% au precizat că efectele secundare sunt cea mai mare îngrijorare a acestora și 37% au spus că nu cred că va fi eficient. Doar 40% dintre toți respondenții se așteaptă să fie disponibil un vaccin în acest an.

Chiar și așa, experții sunt îngrijorați: ei se uită la cealaltă parte a paharului și remarcă faptuș că mai mult de un sfert dintre persoane din întreaga lume nu vor să se vaccineze.  Sondajul a fost realizat pe un eşantion de aproape 20.000 de persoane din 27 de țări.