Sorin Lavric (AUR) prezintă trei cauze ale prăbușirii sistemului educațional din România

Cel mai important domeniu din structura de stat, cel al educației, a fost dezbătut în cadrul conferinței „Proiect de Țară: Educația României”, de către reprezentanți ai sistemului educațional, alături de parlamentari ai Alianței pentru Unirea Românilor.

Senatorul AUR Sorin Lavric a prezentat trei cauze pe temeiul cărora sistemul de învățământ din România s-a prăbușit. Lavric consideră că ultima cauză, cea a molestării neo-marxiste, poate fi înfruntată și atenuată, însă primele două – mutația mentală din cauza internetului și răsturnarea paradigmei valorice țin de fatalitatea unui ciclu istoric care se încheie.

Prima cauză este o mutație mentală a generațiilor tinere provocată de tehnica comunicării, adică de internet. Astăzi, cultul cărții a fost înlocuit cu vraja imaginii. Această cauză ține de spiritul epocii, pentru că suntem la un capăt de ciclu. A doua cauză este răsturnarea paradigmei valorice – frumusețea nu mai este cultivată, adevărul este schilodit, trăim într-o minciună premeditată, iar cei care mai îndrăznesc să spună adevărul li se face dosar penal. Binele este doar al câtorva. A treia cauză, de care ne izbim tot timpul, este molestarea ideologică, apăsarea acestui tipar neo-marxist care a nivelat totul.

Din cauza acestui tipar neo-marxist profesorii nu mai sunt încurajați să facă diferențieri valorice între copii, între elevi și studenți – celui slab și prost nu i se mai spune pe față că este așa, pentru că asta e o lezare a demnității, o discriminare, iar cei buni nu mai sunt răsplătiți așa cum se cuvine. În acest moment starea de emulație dispare. Cei slabi au o imagine mincinoasă despre ei, pentru că așa le-o cultivă profesorul, ca să-i menajeze, iar cei deștepți nu mai au motivație. De ce să mai învețe dacă sunt tratați ca cei slabi”, a declarat senatorul AUR Sorin Lavric.

La conferință au participat, printre alții și Gheorghe Piperea, Eugen Orlando Teodorovici, Radu Ghidău, Marian Cucșa, Cosmina Cerva, Norica Nicolai, Mohammad Murad, Dorin Iacob, Mugur Mihăiescu (Garcea), Dumitru Coarnă și Dumitru Danteș.