Senatorul Valentin Cioromelea: AUR este singurul partid care susține interzicerea consumului de insecte

Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid care se opune agendei globaliste – de mai bine de zece ani, organizații precum Forumul Economic Internațional și-au propus să înlocuiască alimentația tradițională cu o dietă care să conțină insecte și viermi, ca sursă alternativă de hrană. În luna septembrie, AUR a depus la Senat un proiect de lege privind interzicerea consumului de insecte.

Inițiativa legislativă a partidului AUR a fost dezbătută în comisiile sesizate din cadrul Senatului României – cum era de așteptat, niciun reprezentant al partidelor aflate la guvernare nu a susținut această lege, astfel că propunerea a primit avize negative pe bandă rulantă.

Săptămâna aceasta, Comisia pentru agricultură, industrie alimentară şi dezvoltare rurală a adoptat un raport de respingere pentru acest proiect de lege, a declarat senatorul AUR Valentin Cioromelea. În ceea ce privește motivația, în raportului Comisiei se precizează că:

„Comercializarea insectelor ca alimente în Uniunea Europeană intră sub incidența legislaţiei privind alimentele noi conform prevederilor Regulamentului (CE) nr.2283/2015 privind alimentele noi, de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 258/97 al Parlamentului European şi al Consiliului şi a Regulamentului (CE) nr. 1852/2001 al Comisiei; România ca stat membru al Uniunii Europene are obligaţia de a aplica regulamentele ca atare, fără a necesita elaborarea de legislaţie naţională în acest sens, însă opţiunea de a consuma sau nu aceste insecte sau produsele alimentare care le conţin, rămân la latitudinea fiecărui consumator”.

Valentin Cioromelea a precizat că, de fapt, în cadrul ședinței Comisiei pentru agricultură din Senat, niciun senator nu a votat împotriva, ci s-au abținut de la a vota pro sau contra. „Membrii Comisiei de Agricultură au considerat că este mai potrivit sa se abțină. Președintele comisiei chiar a afirmat că inițiativa este benefică, dar incompletă. Surprinzător. Ministerul Sănătății și A.N.S.V.S.A. nu au oferit niciun punct de vedere, deși le-a fost solicitat din partea Comisiei încă de acum două săptămâni. Guvernul și Ministerul Agriculturii au transmis puncte de vedere negative, cu toate că dl Daea, aflat la cârma ministerului, a avut repetate poziții favorabile unei astfel de inițiative.

Proiectul de lege va fi supus votului în plenul Senatului în următoarea perioadă – „vom vedea atunci cine vrea și cine nu vrea ca românii să mănânce gândaci, insecte și larve”, a mai adăugat Cioromelea.