Provocările vaccinului pentru COVID-19: disponibilitatea în condiții de siguranță și imunizarea prin vaccinare

Cursa pentru dezvoltarea unui vaccin anti COVID-19 este în plină desfășurare, dar chiar și atunci când unul dintre numeroșii candidați va deveni disponibil pe piață, rămân anumite obstacole de depășit, printre care și asigurarea vaccinării unui segment suficient de mare din populație.

În sezonul de gripă din intervalul de timp 2018-2019, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a raportat faptul că 45.3% dintre adulți, alături de 62.6% dintre copiii din Statele Unite s-au vaccinat antigripal. În scopul de a crea o imunizare eficientă a populației, rata vaccinării anti COVID-19 trebuie să fie mult mai crescută, cel puțin pe teritoriul american. Deși datele de mai sus nu se aplică și pentru alte regiuni, un lucru este cert și anume că va fi nevoie de un segment amplu de populație care să dorească să se vaccineze pentru ca imunizarea în masă să se producă și, astfel, să putem încheia episodul pandemic, scrie doc.ro.

Potrivit lui Anupam Jena, profesor conferențiar în cadrul institutului Blavatnik de la Harvard Medical School, lipsa de informare și frica sunt două dintre cauzele principale pentru care numărul de vaccinări împotriva gripei este scăzut, pe plan global. Problematica reticenței față de vaccinare a fost descrisă în mod extins de către Chris Worsham, cercetător la Massachusetts General Hospital, într-un articol1 publicat în revista STAT.

Cu toate acestea, pe lângă reticență, există și alte motive pentru care oamenii nu se vaccinează, printre care se numără lipsa accesului la un serviciu de asigurare de sănătate, costurile sau chiar lipsa vaccinului antigripal pe piață, ceea ce trăim și noi, în momentul de față.

Într-un studiu publicat în New England Journal of Medicine, în luna iulie, Jena și Worsham au descoperit că persoanele, în speță copiii, născuți în luna noiembrie,

 » sursa: www.replicaonline.ro