Ciprian Ciubuc (AUR), împotriva federalizării Europei: suntem pentru o Europă a națiunilor, nu pentru o Europă globalizată

România a participat la Adunarea Parlamentară a Francofoniei din regiunea Europa, care a avut loc în capitala Albaniei, Tirana, și la care a participat o delegație formată din reprezentanții a 22 de parlamente francofone dintre care Parlamentele din Elveția, Luxembourg, Belgia, Franța și România. Țara noastră a fost reprezentată de deputatul AUR Ciprian Ciubuc, care s-a opus obiectivului principal al întâlnirii, privind federealizarea Europei și modificarea Constituțiilor naționale sub o singură Constituție Europeană. Deputatul AUR a fost singurul reprezentant al Adunării care a fost împotriva propunerilor, aducând argumente solide pentru a preveni această modificare. Totodată, Ciubuc a adus subiectul și în fața deputaților români, susținând că s-au ținut lecții de modificare a Constituției sub motiv de Covid și pandemie.

Ați făcut un act de manipulare impecabil, v-ați pregătit lecția foarte bine. Suntem aici ca într-o aulă universitară în care ni se predă. Ceea ce propuneți aici, în legătură cu modificarea Constituțiilor naționale și crearea unei singure Constituții Europene, este o utopie. Suntem 27 de țări europene și nu putem să renunțăm toți la suveranitate și la legislația fiecărui stat pentru că avem forme de organizare diferite și nu putem renunța la Constituțiile naționale fără a ne întoarce către popor și a întreba, în cadrul unui referendum, dacă doresc românii modificare Constituției. Cum putem să suspendăm Parlamentele naționale din moment ce acestea sunt legitime, fiind alese de către popor. Suntem pentru o Europă a națiunilor, nu suntem pentru o Europă globalizată, o Europă federalizată, unde valorile naționale sunt călcate în picioare și Constituția țării nu este respectată în actuala criză sanitară„, a declarat Ciprian Ciubuc.

Obiectivul Adunării Parlamentare a Francofoniei a fost federalizarea Europei ce are în vedere controlul Europei sub o singură comandă, a guvernului Luxemburg și Comisia Europeană de la Bruxelles. Mai mult, agenda Adunării a vizat formele de organizare a țărilor membre UE și controlul asupra Constituției unui stat prin omogenizarea Constituțiilor Naționale sub o singură Constituție Europeană, model fiind Constituția Luxembourg, fiind cea mai potrivită și cea mai avansată.

În Parlamentul României, Ciprian Ciubuc, deputat AUR, a susținut:

Ni s-a transmis: trebuie să modificăm Constituția după modelul Luxemburg, să omogenizăm Constituția. De asemenea, ni s-a vorbit despre suspendarea Parlamentelor naționale. Nu putem să modificăm Constituția dacă nu ne întoarcem la popor. Cum vă veți uita în ochii românilor dacă vom omogeniza Constituția după Constituția din Luxemburg sub motiv de Covid și sub motiv de pandemie. Am numărat, de 19 ori s-a pomenit cuvântul „control” – nu putem controla pandemia dacă nu putem controla mișcarea oamenilor în Europa și în statul național„, a punctat deputatul AUR.