George Simion: PNL, PSD și USR au decis fără „unii” penali în funcții publice

PNL, PSD și USR au decis fără „unii” penali în funcții publice, acuză George Simion. Este vorba despre adoptarea unui proiect de lege, care potrivit unui amendament introdus de către partidele sistemului, oferă posibilitatea persoanelor condamnate să ocupe funcții publice în anumite condiții.

Potrivit informațiilor, PSD, USR, PNL, UDMR și reprezentații minorităților au propus un amendament la legea nr.370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României care modifică un articol important, după cum urmează:

art.28 alin (2) care anterior stipula că „nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, au suferit condamnări penale definitive”, se modifică în felul următor:

(2) „Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, daca nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea” (sursa).

George Simion a criticat dur această decizie care oferă persoanelor condamnate dreptul să ocupe funcții în Guvernul României. „Stelian Ion a venit aici să ne dea lecții de populism după ce a făcut o întreagă campanie și a mințit românii cu un slogan – fără penali în funcții publice – și astăzi ar fi putut veni să spună întregii Românii, gata campania noastră fără penali în funcții publice a reușit. Altfel, vorbim doar de fără UNII penali în funcții publice”, a declarat liderul AUR.

Singurii parlamentari care au respins acest proiect de lege au fost cei de la AUR.

Stelian Ion s-a ascuns în spatele deciziei Curții Constituționale și a votat împreună cu USR această lege care contrazice mult trâmbițatul slogan al partidului din care face parte – „Fără penali în funcții publice”.

„Sigur că putem fi populiști și putem trece un proiect de lege care mai mult ca sigur va pica la Curtea Constituțională (…), dar ideea că ținem cont și de ce a spus Curtea Constituțională, dar nu doar Curtea Constituțională a României, ci și Comisia de la Veneția. Oricât de duri am fi în legiferare, trebuie să ținem cont de aceste aspecte”, s-a scuzat Stelian Ion.