George Simion, la lansarea programului de guvernare AUR: Nicio localitate nu va avea primărie în România dacă nu are cel puțin 5000 de locuitori

Am avut foarte multe de învățat pe parcursul ultimilor doi ani și jumătate de când suntem în Parlament și pe parcursul ultimelor luni de când lucrăm aplicat, cu oameni care sunt experți în domeniile lor, pe aceste 15 capitole și pe cele 150 de măsuri cuprinse în ele.

Prima oară voiam să denumim programul nostru de guvernare „Fabricat în România”, pentru că este esența viziunii noastre asupra a ceea ce trebuie să se întâmple ca să ne atingem scopul. Dacă suntem la majoritatea indicatorilor, în momentul acesta, pe penultimul și ultimul loc din Uniunea Europeană, deși avem o țară bogată, ce trebuie să se întâmple și se va întâmpla în guvernarea AUR este să creăm plusvaloare, să asigurăm ca toate bogățiile naturale ale României să fie prelucrate (primar, secundar, terțiar), iar fiecare bogăție în parte, fie că vorbim de cupru și aur sau metale rare, fie că vorbim de gazele naturale din Marea Neagră sau că vorbim de plante, trebuie reflectate, zi de zi, pentru ca românii să cunoască destinația banilor lor și unde se duce bogăția țării într-un Fond Suveran de Investiții.


O să spuneți că am mai auzit. Nu, un Fond Suveran de Investiții ca în Norvegia, nu ca la Dragnea.

Adică înfăptuit, funcțional, eficient, care să asigure ceea ce în momentul acesta se pare ori că nu se poate, ori că nu se vrea. Spre exemplu, finalizarea tuturor investițiilor din domeniul energetic ca România să poată să fie suverană din punct de vedere energetic. Aceasta, împreună cu alte măsuri luate de conducerea statului, cum ar fi, în domeniul energiei, separarea distribuției de furnizare, poate să asigure banii necesari pe care îi țintesc toți.

Au dispărut 20 de miliarde de lei din bugetul statului, de unde luăm bani? Cu actuala gândire, cu actuala filosofie în care este condusă țara în acest moment, nu este posibil.

Statul român, prin membrii de partid care au căpușat toate instituțiile, merge pe principiul nu se poate. Da, vrem să facem Fondul Suveran de Investiții, dar nu se poate, nu ne lasă… Ba se poate! Putem!
La nivelul administrației de stat am cuprins niște măsuri. O măsură votată de toți românii: 300 de parlamentari. Așa au votat românii, așa trebuie să fie. Un guvern suplu și eficient! Maxim 12 ministere și maxim 50 de secretari de stat. Nu se poate… Ba se poate! Eu i-am văzut pe majoritatea celor 200 și ceva de secretari de stat actuali și vă zic că nu au nicio atribuție. Au doar un birou mare, o secretară și câțiva consilieri, o mașină cu șofer și atât. Nu produc plus valoare pentru români.

Se poate să facem unificarea localităților. Este un proiect sabotat de actualele partide în ultimii 10 – 15 ani. Ba din contră, au mai făcut comune și au mai făcut orașe în guvernarea Năstase. Nicio localitate nu va avea primărie în România dacă nu are cel puțin 5000 de locuitori. Actualele primării, actualii primari, nu servesc intereselor cetățenilor. În locul aparatului birocratic al primarului, într-o comună de 1.000 de locuitori, vom lăsa un ghișeu unic pentru a lucra cu cetățenii. Și atât! Nu e nevoie de mai mult. Nu e nevoie de secretară, nu e nevoie de contabilă și câte și mai câte.

Nu e nevoie de aproape 500 de mii de membri de partid în administrația locală și centrală. Am pornit, de la începutul anilor 2000, cu 800 de mii de angajați la stat și am ajuns în această guvernare, care își propune eficientizarea cheltuirii banului public, să avem peste 1.340.000 de angajați la stat. Nu ne deranjează angajații la stat și profesioniștii. Ba din contră, trebuie să îi încurajăm. Avem nevoie de o ierarhie a competențelor la nivelul statului român. Dar ne deranjează instituțiile căpușă, de control, care sufocă afacerile românești, care, pentru că au ajuns în posesia unei hărții, nu o dau din mână fără a obține ceva în schimb.

Cu toată responsabilitatea vă spun că trebuie să oprim numărul de angajări la nivelul administrației locale și centrale și trebuie să ne întoarcem de unde am pornit la începutul anilor 2000.

Acum câteva săptămâni m-am supărat lucrând la acest program, pentru că am auzit și din jurul meu: NU se poate domnule președinte! Am zis în felul următor, după ce am vizitat Parlamentele din Polonia, din Italia, din Portugalia și am văzut că își desfășoară activitatea în 5% din spațiul pe care îl avem noi la dispoziție la Palatul Parlamentului, și văzând cum se plimbă foi între ministere și Parlament, ministerele să fie mutate în clădirea Palatului Parlamentului.

Pentru început cele pentru care statul plătește bani grei, sute de mii de euro, milioane pe an pentru a fi găzduite. Începem cu acele ministere. Nu se poate, noi nu mai avem loc aici… Dacă nu ne eliberăm mințile și dacă nu gândim o administrație eficientă pentru cetățean, continuăm drumul către hău. Noi vă spunem că acest lucru este posibil.

Avem un mare avantaj, pe lângă scăpările noastre, greșelile pe care le-am făcut, și, din păcate, pentru că a greși este omenește o să continuăm să le facem neintenționat, noi nu vrem să căpușăm acest stat. Nu avem membri de partid dornici de angajare și de mașină, și secretară. Sau, dacă avem, îi anunț și pe această cale că nu vor avea. Nu vrem să fim încă o povară pe umerii celor care muncesc la stat și la privat.
Avem un obiectiv măreț: trebuie să ocrotim și să protejăm toți cetățenii români din interiorul granițelor actuale și din afara lor. Trebuie să repatriem românii și capitalul, trebuie să protejăm Constituția și să apărăm libertățile și drepturile fundamentale.

Cu ajutorul lui Dumnezeu o să obținem majoritatea de care avem nevoie și o să putem implementa măsurile pe care ni le-am propus. Un antreprenor important din România cu care ne-am consultat pentru acest program a spus: dacă o să reușiți 30-40% din ce este scris aici, reușim să salvăm țara.
Așa să ne ajute Dumnezeu!