Nicuşor Dan îl invită pe Piedone la o dezbatere electorală. ”Aştept încă răspunsul”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere electorală.

Edilul a subliniat că o astfel de discuţie trebuie să se desfăşoare la un post de televiziune şi să fie moderată de un jurnalist, care să fixeze temele de discuţie.

„I-am adresat această invitaţie domnului Cristian Popescu Piedone. Aştept încă răspunsul de la domnia sa. (…) Eu să ştiţi că am mare respect pentru meseria de jurnalist şi atunci cred că o dezbatere trebuie să aibă loc, moderată de un profesionist din breasla dumneavoastră, care să fixeze teme. Adică e foarte uşor ca o discuţie, mai ales cu anumite personaje, să degenereze într-un circ. Eu vreau ca o dezbatere să fie utilă pentru bucureştenii care se uită, în care vor să afle care sunt proiectele fiecăruia dintre candidaţi pentru oraşul ăsta, dacă e vorba de foşti primari, ce au făcut fiecare în aceşti trei ani şi jumătate. Acesta este scopul dezbaterii. (…) Da, la o televiziune, desigur, şi echipele trebuie să discute care sunt condiţiile”, a precizat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute cu ocazia depunerii candidaturii pentru un nou mandat.

În ce priveşte donaţiile pe care le-a primit în această campanie, edilul general a declarat că acestea se ridică la 300.000 de euro şi că urmează să mai primească 100.000 de euro de la USR.

„În acest moment din donaţii de la persoane fizice ne apropiem de 300.000 de euro. USR o să mă finanţeze cu 100.000 de euro; USR este partid parlamentar şi primeşte subvenţie”, a spus Nicuşor Dan.

El a amintit că, potrivit legii finanţării partidelor şi campaniilor, candidaţii la primărie pot să cheltuiască 200 de salarii minime, reprezentând 650.000 de lei, bani pe care intenţionează să îi împrumute, iau ulterior să îi fie rambursaţi de către stat.

În ce priveşte acuzaţiile reprezentanţilor AUR care au anunţat că vor depune plângere penală împotriva lui şi i-au cerut să precizeze costul real al publicităţii stradale cu care „a împânzit” Bucureştiul, Nicuşor Dan a răspuns: „Caragiale a spus că cel mai greu lucru pentru un român care ştie să citească este să nu scrie. Îi îndemn să scrie”.

Edilul general a precizat că 57.000 de bucureşteni au semnat pentru o nouă candidatură a sa la Primăria Capitalei.