Deputat AUR: Vaccinarea trebuie să fie o decizie luată de cetățean, nu de Stat în numele cetățeanului

Guvernanții sunt tot mai disperați să găsească soluții de stopare a răspândirii virusului Covid-19, după ce toată vara au stat relaxați și au declarat, începând cu președintele Iohannis și încheind cu premierul Cîțu, că „pandemia a fost învinsă”. Doar că aceste soluții, luate la disperare, nu doar că nu sunt viabile pe termen scurt, ci încalcă și cele mai elementare drepturi ale omului.

O recentă propunere legislativă, inițiată de PNL și UDMR, prevede că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării, pentru a i se permite să-și desfășoare în continuare activitatea. Practic, ceea ce fac guvernanții este să-i șantajeze pe medici și pe asistentele medicale să se vaccineze, mizând pe faptul că aceștia nu vor vrea să dea la nesfârșit bani din buzunarul propriu pentru a se testa iar și iar.

Este absurd să vezi că două partide care se pretind democratice vor să impună o asemenea măsură, demnă de o gândire totalitaristă. Câtă vreme noi, cei de la AUR, vom fi în parlament, vom lupta pentru dreptul oamenilor de a decide singuri ceea ce fac cu corpul lor. Pentru că vaccinarea, ca de altfel și orice act medical, reprezintă o decizie pe care trebuie să o ia fiecare cetățean, în deplină libertate de conștiință, și nu de Stat în numele cetățeanului. România nu este Coreea de Nord și nici Iohannis, Cîțu sau Arafat nu sunt lideri supremi”, spune deputatul AUR Călin Balabașciuc.

După cum se știe, AUR a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancțiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.