Daniel Armeanu: „ASF a finalizat legea pentru plata pensiilor private și va intra în curând pe circuitul legislativ”

Daniel Armeanu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat, la conferința organizată de Gândul, că mult așteptata lege pentru plata pensiilor private a fost finalizată și va intra în curând pe circuitul legislativ.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a finalizat proiectul Legii pentru plata pensiilor private, care va reglementa modul în care oamenii își pot lua banii acumulați în fondurile private de pensii. Anunțul a fost făcut de Daniel Armeanu, vicepreședinte al ASF, în cadrul conferinței „Pensii private, soluția pentru viitor”, organizată de Gândul, în parteneriat cu autoritatea de reglementare.
„În acest moment practic avem un sistem de economisire”
Oficialul ASF a precizat că proiectul a fost finalizat și va intra în curând pe circuitul legislativ. „Plățile în acest moment sunt la un nivel redus, dar în următorii cinci – șapte ani probabil că vom avea plăți semnificative și în acest sens Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a definitivat legea de plată a pensiilor, iar ăn perioada următoare o vom lansa pe circuitul legislativ astfel încât tot acest eșafond al pensiilo private să fie compet, toată această arhitectură va fi completă pentru că în acest moment practic avem un sistem de economisire, elementul care lipsea să fie transformat într-un veritabil sistem de pensii private îl vom avea în curând”, a detaliat Daniel Armeanu.
Promovarea cadrului legal care vizează organizarea și funcționarea sistemului de plată a pensiilor private, respectiv un proiect de Lege privind plata pensiilor private, se regăsește, de altfel, în Programul de guvernare 2020 – 2024 al Cabinetului Cîțu. Un proiect de lege care să reglementeze furnizarea pensiilor, calculul şi plata lor a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii în anul 2016.
Cum se dau banii strânși la pensia privată
În varianta de tranziție din prezent, la ieșirea la pensie (la Pilonul II) sau după 60 de ani (Pilonul III) beneficiarii sau urmașii lor pot primi suma acumulată fie într—tranșă,

 » Aflați mai multe informații aici.