Boala ficatului gras poate duce la ciroză. Simptome, tratament

Boala ficatului gras este o afecțiune frecventă cauzată de excesul de grăsime stocat în ficat. În multe cazuri, oamenii nu prezintă semne și nici nu duce la probleme de sănătate mai mari. Dar, în unele cazuri, poate duce la insuficiență hepatică.

Dacă ești diagnosticat cu boala ficatului gras, este important să o iei în serios și să faci schimbări în stilul de viață. Vestea bună este că o puteți preveni și boala ficatului gras este reversibilă, cu ajutorul unor obiceiuri sănătoase, deoarece ficatul are o modalitate incredibilă de a se repara.

Iată ce spun experți din Sănătate despre ce trebuie să știți despre un ficat gras.

Ce este un ficat gras

Dr. Ira Jacobson, șef de hepatologie și profesor de medicină la NYU Langone Health explică: „NAFLD (boala ficatului gras nonalcoolic) afectează aproximativ 30 la sută dintre adulții din America. Cauzată de acumularea în exces de grăsime în ficat, afecțiunea este îndeaproape legată de creșterea incidenței obezității și a diabetului de tip 2. Lăsată necontrolată, poate fi la fel de dăunătoare ca și cancerul hepatic și insuficiența hepatică, precum și bolile cardiovasculare“.

Dr. Jagdish Khubchandani, profesor de sănătate publică la New Mexico State University adaugă: „Este o problemă de sănătate destul de comună care afectează 20-30% dintre americanii adulți. Ficatul ajută la digerarea alimentelor, la eliminarea toxinelor și la procesarea grăsimilor, dar atunci când este copleșit, există o acumulare de grăsime“.

De ce este gravă această boală

Clinica Cleveland afirmă: „În cele mai multe cazuri, boala ficatului gras nu cauzează probleme grave sau nu împiedică ficatul să funcționeze normal. Dar pentru 7% până la 30% dintre persoanele cu această afecțiune, boala ficatului gras se agravează în timp și progresează prin trei etape:

– Ficatul devine inflamat (umflat),

 » Aflați mai multe informații aici.