Adrian Câciu: Este foarte important să realizăm împreună cu BERD o strategie pe termen mediu ţintită pe proiecte locale

Adrian Câciu / Foto: gov.ro

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că rolul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în finanţarea investiţiilor la nivel local este vital şi este foarte important să realizăm împreună o strategie pe termen mediu ţintită pe proiecte locale, pentru dezvoltarea regională. 

Adrian Câciu a avut marţi o întâlnire cu vicepreşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Alain Pilloux, ocazie cu care au discutat subiecte legate de climatul investiţional, finanţarea companiilor locale, sprijinirea dezvoltării infrastructurii şi sprijinirea îndeplinirii unor ţinte şi jaloane asumate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), informează un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor, conform Agerpres.

“Rolul BERD în finanţarea investiţiilor la nivel local este vital”

‘Salut activitatea BERD în România şi sprijinul acordat afacerilor româneşti. Rolul BERD în finanţarea investiţiilor la nivel local este vital, prin colaborarea directă cu administraţiile locale şi companiile din subordinea acestora. Cred că este foarte important să realizăm împreună o strategie pe termen mediu ţintită pe proiecte locale, pentru dezvoltarea regională, atât de necesară pentru România’, a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

De asemenea, a fost adus în discuţie importanţa colaborării cu BERD în privinţa implementării reformelor asumate prin PNRR şi continuarea dialogului pe linia Invest EU.

BERD se concentrează pe promovarea stabilităţii şi pe extinderea produselor din sectorul financiar

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, concentrându-se pe promovarea stabilităţii şi pe extinderea produselor din sectorul financiar, pe îmbunătăţirea infrastructurii prin eficienţă şi prin implicarea sectorului privat. La rândul său, reprezentatul BERD şi-a arătat disponibilitatea de a sprijini România prin creşterea finanţării proiectelor, precum şi prin asistenţa tehnică acordată în domenii strategice ca: energie, municipalităţi şi infrastructură.

Strategia curentă de ţară pentru România,

 » Aflați mai multe informații aici.