Activitatea fizică, recomandată persoanelor cu astm

Cercetătorii britanici au demonstrat, într-un studiu, că exerciţiile fizice precum aerobicul şi antrenamentul de forţă sau rezistenţă au ajutat oamenii cu astm.

 „A fi activ fizic este recomandat pe scară largă persoanelor cu astm bronşic. A face mai mult de 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată până la viguroasă are beneficii extinse, inclusiv îmbunătăţirea funcţiei pulmonare şi controlul astmului. (…) Dar cercetările au arătat că persoanele care trăiesc cu astm bronşic se angajează într-o activitate fizică mai mică şi sunt mai sedentare decât persoanele fără astm. Am vrut să aflăm dacă intervenţiile – cum ar fi solicitarea de a efectua exerciţii aerobice de câteva ori pe săptămână în sesiuni de grup, împreună cu „stabilirea obiectivelor“ – sunt eficiente în a ajuta persoanele cu astm bronşic să fie mai active“, afirmă profesorul Andrew Wilson, de la Şcoala de Medicină din Norwich.

În studiul realizat de experţi de la Universitatea din East Anglia, echipa de cercetare a analizat exerciţiile fizice concepute pentru a ajuta oamenii cu astm. S-au analizat 25 de studii separate din întreaga lume care au implicat 1.849 de participanţi cu astm bronşic, pentru a vedea dacă simptomele şi calitatea vieţii lor au fost modificate datorită intervenţiilor fizice. Concluziile au fost surprinzătoare.

Cercetătoarea Leanne Tyson, tot de la Şcoala de Medicină din Norwich din UEA, a declarat: „Am descoperit că intervenţiile care promovează activitatea fizică au avut beneficii semnificative în ceea ce priveşte creşterea activităţii fizice, scăderea timpului petrecut sedentarizat, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi scăderea simptomelor de astm. „Acest lucru este cu adevărat important, deoarece ajutând pacienţii să facă schimbări semnificative de comportament le-ar putea îmbunătăţi cu adevărat rezultatele pe termen lung“.

 » Aflați mai multe informații aici.