ZF Live. Laura Roshanian, Artisan Coffee: Cafenelele au nevoie de specialişti în prepararea cafelei, dar în România cuvântul ,,barista“ nu exista
♦ Şase noi ocupaţii legate de domeniul cafelei au fost introduse la final de noiembrie în Codul Ocupaţiilor din România (COR).
Piaţa cafenelelor, una dintre cele mai dinamice din România, cu zeci de deschideri în ultimii ani, are începând din luna noiembrie şase ocupaţii recunoscute prin COR (Codul Ocupaţiilor din România), un pas firesc în dezvoltarea sectorului mai ales în ceea ce priveşte pregătirea profesională şi organizarea de cursuri de specialitate. Cele şase ocupaţii sunt: barista, expert în prăjirea cafelei, degustător de cafea, director import-export cafea, ceai, cacao şi mirodenii, operator prelucrare cafea şi operator măcinare cafea.
,,În primul rând, este o recunoaştere a meseriei pe care o practică, care este total diferită de cea a unui barman. Nu este o clasificare sau o competiţie între meserii, dar dacă eu practic meseria de barista, mă simt foarte bine dacă sunt recunoscută ca barista. Este acel specialist care nu face băuturile cu alcool sau pe mix, este doar pe cafea“, afirmă Laura Roshanian, cofondatoare a Artisan Coffee, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
» Aflați mai multe informații aici.