ZF Live. Alex Milcev, EY România. Revenirea la clauzele anterioare legate de regimul microîntreprinderilor ar reduce din numărul acelor companii şi ar echilibra situaţia. Microîntreprinderile reprezintă o supapă fiscală folosită de foarte multe afaceri
„Microîntreprinderile sunt impozitate cu 1% sau 3% din cifra de afaceri, în funcţie de anumiţi parametri. Sunt peste 400.000 de companii care au acest regim de microîntreprindere.“
Revenirea la clauzele legate de pragul de impozitare şi de interdicţia de a folosi regimul de microîntreprindere pentru activităţi de management şi consultanţă ar reduce numărul de astfel de companii şi ar echilibra situaţia din piaţă, crede Alex Milcev, liderul departamentului de asistenţă fiscală din cadrul EY România.
„Microîntreprinderile reprezintă o supapă fiscală folosită de foarte multe afaceri. Ele sunt impozitate cu 1% sau 3% din cifra de afaceri, în funcţie de anumiţi parametri. Plafonarea pentru veniturile la care se aplică acest impozit este de un 1 milion de euro, ceea ce este foarte mult. Sunt peste 400.000 de companii care au acest regim de microîntreprindere. Dacă guvernul o să ia în calcul modificarea regimului, aş paria că s-ar reveni la regimul anterior, adică TVA redusă la o sumă mai mică. A fost în trecut 500.000 de euro, 100.000 de euro şi pentru mulţi ani de zile a fost o interdicţie de a folosi regimul de microîntreprindere pentru activităţi de management şi consultanţă, unde se încadrează foarte multe activităţi de servicii profesionale. Cred că revenirea la acele clauze ar reduce din numărul acelor microîntreprinderi şi ar echilibra cumva această situaţie“, a declarat Alex Milcev în cadrul emisiunii de business ZF Live.
» Aflați mai multe informații aici.