Veniturile Salinei Turda, în scădere cu 40% faţă de 2019

Pandemia a afectat turismul local, iar obiectivele turistice au avut considerabil mai puţini vizitatori. Salina Turda din judeţul Cluj aşteaptă în 2021 circa 400.000 de vizitatori, în scădere cu 40% faţă de nivelul înregistrat în 2019.
Compania care administrează obiectivul turistic a înregistrat în 2020 venituri de 13 milioane lei, la jumătate faţă de încasările raportate în 2019.

Salina Turda, unul dintre cele mai populare obiective turistice din România atât în rândul turiştilor români, cât şi pentru cei străini care vizitează ţara noastră, se aş­teap­tă anul acesta la circa 400.000 de vizitatori, în scădere cu 40% faţă de nivelul înregis­trat în 2019, conform datelor furnizate de repre­zentanţii Salinei Turda, scrie zf.ro. 

În 2020, pandemia a afectat considerabil turismul local, iar principalele obictive turistice din ţară au înregistrat mai puţini turişti faţă de 2019. Salina Turda a avut anul trecut doar 271.000 de turişti care au vizitat obiec­ti­vul turistic.

Salina Turda este cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume. Salina Turda este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume. Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani.

Acum, sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul.

Programul de funcționare al obiectivului turistic din Cluj este: de luni până duminică între orele 09:00-17:00, ultima intrare la ora 16:00. Adulții plătesc 50 lei – L-V şi 60 lei – S-D şi sărbători legale, iar pensionarii, copiii, elevii, studenții 30 de lei. Pensionarii trebuie să prezinte un cupon de pensie și actul de identitate, elevii și studenții, carnetul sau legitimația vizată la zi. 

 » Aflați mai multe informații aici.