Studenții pot mânca două feluri cu doar 10 lei. Prețuri bune pentru cei din exterior la USV

Cantinele studenţeşti din Iaşi şi-au deschis uşile pentru profesorii, angajaţii şi pentru studenţii instituţiilor de învăţământ superior încă de la începutul anului universitar, însă prânzul sau cina nu se mai pot servi în sala de mese, iar alimentele pot fi luate doar în sistem „to go”. Deocamdată, potrivit unor declaraţii ale unor reprezentanţi ai unor universităţi care nu au dorit să fie citaţi, preţurile alimentelor au rămas oarecum similare cu cele de anul trecut, însă, pe măsură ce stocurile făcute în vară se vor consuma, preţul porţiilor vor creşte cu peste 20%, fiind corelate cu majorările apărute în ultima perioadă.

Preţurile la cantinele studenţeşti sunt în continuare accesibile, mai ales dacă le comparăm cu preţurile practicate de restaurantele din Iaşi sau de către firmele care fac livrări la domiciliu. Astfel, analizând preţurile practicate cantinele a patru universităţi din Iaşi, putem concluziona că studenţii pot mânca două feluri de mâncare, dacă sunt chibzuiţi, şi cu 10 sau 12 lei. Mai mult, dacă evită carnea, care costă simţitor mai mult, în cei 10 lei şi-ar permite şi un desert.

Cu cât pot mânca viitorii inginerii

Viitorii ingineri, studenţi la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, pot mânca zilnic două porţii de mâncare de la cantina din campus şi cu 10 lei, asta dacă sunt chibzuiţi şi „evită” pe cât posibil alimentele care conţin produse din carne. Mai exact, o ciorbă de fasole, pe 25 octombrie, costa la cantina din „Tudor Vladimirescu”, pentru studenţi, 2,70 de lei, iar pentru o ciorbă de perişoare trebuia să scoată din buzunar cu mai bine de un leu în plus, aceasta costând 3,95 de lei. Pentru felul doi un student putea opta pentru tochitură cu ceafă, ou, brânză şi mămăliguţă, pentru o porţie acesta urmând să scoată din buzunar doar 6 lei.

 » Aflați mai multe informații aici.