Sarmalele fac carieră în Spania. Au ajuns în emisiunea TV a unuia dintre cei mai cunoscuți bucătari: Greu de făcut, dar sunt delicioase
Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Spania, Karlos Arguiñano, a gătit sarmale în cadrul emisiunii sale de la TV, o rețetă pe care a învățat-o de la un cuplu de români stabiliți în Spania. Chef-ul spaniol a ajuns la concluzia că bucatele românești sunt greu de făcut, dar sunt foarte gustoase. „Vom face astăzi o rețetă românească”, a anunțat Karlos Arguiñano. „Este un fel de mâncare interesant cel de azi. Foarte interesant. Un fel de mâncare românesc. E foarte greu de făcut, arată foarte bine și o să aibă un gust foarte bun când e gata. Nimic scump, desigur”, a spus bucătarul înainte de a începe să demonstreze cum se fac sarmalele. „E foarte interesantă rețeta pentru că la final trebuie să umplem foile acestea de varză. Nu sunt crude, ci un pic fermentate”, a explicat el.Bucătarul a arătat cum se prepară carne, cum se rulează sarmalele și a făcut în final și mămăligă.„Acum putem să prezentăm sarmalele. Rețetă românească. Foarte bine, Karlos! Lorena și Marcel (românii care i-au dat rețeta – n.r.), cred că mi-au ieșit foarte bine. Cred că patru sarmale de persoană sunt suficiente. Sunt suficiente, pentru că vor avea lângă și mămăligă. Bun! Sarmalele sunt gata!”, a anunțat Karlos Arguiñano.În emisiunea „Cocina Abierta” (Bucătăria deschisă) sunt prezentate diverse feluri de mâncare, din toate colțurile lumii. Rețeta de sarmale a fost postată și pe contul de YouTube al emisiunii și a adunat zeci de comentarii, multe din partea unor români care îi dau diverse sfaturi pentru îmbunătățirea rețetei. Editor : Luana Pavaluca
» Aflați mai multe informații aici.