Radu Tudor: De ce mai avem AEP, BEC, MAI și STS dacă se umblă noaptea la sacii cu voturi și avem suspiciuni grave în alegeri?

Ce caută o unitate militară într-un demers eminamente civil, cel privind alegerile?

În ce țară din Uniunea Europeană, o unitate militară mai este implicată în mecanismul de vot?

De ce sunt atât de multe suspiciuni asupra corectitudinii votului de când Serviciul de Telecomunicații Speciale gestionează “corectitudinea alegerilor”?

Serviciul de Telecomunicații Speciale e o structură profesionistă a statului român ce s-a născut din nevoia firească de a gestiona și proteja comunicațiile guvernamentale. Ce caută STS în gestionarea 112 (când Departamentul pentru Situații de Urgență este la MAI) și în verificarea cărților de identitate în ziua votului, câtă vreme Direcția de Evidență Informatizată a Persoanei se află tot la MAI?

De ce află niște procurori despre nereguli doar după ce presa dezvăluie niște imagini cu acțiuni pline de suspiciuni, în camera în care se țin sacii sigilați cu voturi? Toate instituțiile statului ce fac parte din arhitectura de legalitate a votului românilor – AEP, BEC, MAI, STS – așteaptă ca jurnaliștii să le spună mereu ce e în neregulă în parohia lor când vine vorba despre alegeri?

Ce e așa de greu să se dea un comunicat din partea BEC, AEP, MAI, STS în care să ni se spună ce și cum a fost verificat, când toate voturile sunt într-o bază informatizată de date și într-o oră se poate face orice demers de renumărare, la orice secție? Au trecut 3 zile.

Înțeleg și disperarea unor primari care pierd accesul fondurilor uriașe. Dar și foamea celor ce vin numai cu gândul la bani. Și îmi pare că adevărul e pe undeva pe la mijloc în bătălia dintre cele 2 tabere.

Doar în privința suspiciunilor grave, noi, presa, avem argumente justificate să insistăm cu o anchetă serioasă și deplin transparentă.

Din nou presa face dovada unui demers profesionist, dezvăluind ceva extrem de sulfuros. Ceea ce mă îngrijorează este reacția inexistentă a unor instituții bine plătite să aibă grijă de corectitudinea votului și rezultatelor în alegeri. Dacă într-o chestiune esențială pentru democrație începem să avem probleme de gestiune și reacție, se cheamă că suntem în pericol.

Iar reacția vârfurilor statului român este îngrijorător de politizată, marcată de interese personale și de grup.

 » Aflați mai multe informații aici.