Prof.dr. Radu Baltasiu: AUR este singura formațiune cu discurs național. Primul gest al nostru este să mergem să o votăm

Prof. dr. Radu Baltasiu oferă un larg comentariu cu privire la noua formațiune politică patriotică al cărui lider este George Simion și consideră că este singurul partid politic cu un discurs național și care merită votul românilor:

„O clarificare. În România singura formațiune cu discurs național este Alianța Pentru Unirea Românilor. Am cunoscuți, amici și chiar prieteni care au unele îndoieli. Eu le-aș propune să-și transforme îndoiala în nădejde.

Sunt singura formațiune politică cu ax creștin și național – ceea ce Țuțea numea, fără ocolișuri, „românesc”. Celelalte partide au oameni care se mișcă așa, dar partidele lor prea puțin sau deloc. Tot ceea ce este în afara acestuia este pierdere de vreme, aici pe pământ, și cumplită eroare, la Judecată. Simmel numea orizontul celor care vor doar bani – realitate reificată, inumană. Dar pentru că mai înainte de a fi oameni suntem mărturisitori ai acestui loc, , dacă vrem să mai fim oameni, trebuie să ne descoperim românitatea. Iar etajul social care se află în cea mai gravă suferință în ceea ce privește umanitatea sa este cel politic. Nădăjduiesc ca Alianța să reușească, fie și din opoziție, să reumanizeze societatea, militând pentru identitate, maternitate, țăran, dreptate, apărarea Țării.

Da, este o formațiune clădită din mers. Dar cum ar putea fi altfel, în condițiile în care școala produce în masă tineri fără repere, iar instituțiile își lichidează sistematic, de 30 de ani, orice moștenire a competenței, pentru că fiecare partid schimbă în prea mare măsură întreaga garnitură de funcționari, dând peste cap la fiecare patru ani întregul aparat administrativ, modificând organigramele instituțiilor pentru a-și pune acoliții și acoperiții?

În ceea ce privește bâlbele unora și altora dintre membri Alianței, le spun celor care își țin de prea multă vreme sprânceana încruntată: toată fapta omului stă pe marginea precarului, iar libertatea noastră mai înseamnă și libertatea de a greși (Noica, Vulcănescu). Și-apoi, nu pot să nu invit să ne amintim împreună: cine sunt eu să nu-mi văd păcatele dar să le văd pe ale aproapelui? (Matei 7).

Acum e rândul meu să fiu puțin alertat de subita denigrare a acestei formațiuni. Se pleacă de la unele lucruri „palpabile” și se ajunge la o veritabilă Judecată de Apoi! Nu vreau să fac analiza acestor mesaje, le spun cu amicalitate purtătorilor lor că mare parte din premisele lor sunt lipsite de conținut, iar elementele de veridicitate le plasează în zona mesajului rău intenționat,

 » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro