Ploșnițele au invadat o școală din Sectorul 3 al Bucureștiului. Mai mulți elevi s-au simțit rău după dezinsecție

Mai mulți elevi ai unei școlii generale din Bucureşti au acuzat stări de rău, după ce s-au făcut dezinsecții. Părinții spun că acțiunea ar fi fost necesară pentru că în clase ar fi fost ploșnițe.

Direcția de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar anchetează situația. Vineri, cursurile se vor desfăşura după un orar normal, potrivit inspectoratului.

Părinții de la Școala 20 din sectorul 3 s-au alarmat după ce unii dintre elevi ar fi spus că au găsit în clase ploșnițe. Conducerea unității de învăţământ a cerut să se facă dezinsecție. Una a avut loc vineri seară și alta miercuri seară. Dar, spun părinții, nimeni nu le-a transmis nimic oficial.

Mamă: „Am aflat de pe grupurile de părinți că în școala noastră, în corpul B, există invazie de ploșnițe. Am încercat să discutăm dimineață cu doamna director și ne-a spus că nu poate să vorbească cu noi. S-a făcut dezinsecție de vreo trei ori în ultimele zile”

Părinții spun că după fiecare procedură de dezinsecție copiilor li s-a făcut rău când au intrat în sălile de clasă. Unii dintre ei chiar ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale. Rămâne de văzut dacă acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că sălile nu au fost corect aerisite după folosirea substanțelor.’

Tatăl unui copil: „I s-a făcut rău, am fost chemați de către doamna învățătoare să îl luăm de la școală. Îl doare burtica, a mers de mai multe ori la baie în decurs de o oră. Dimineață când s-a trezit era foarte bine copilul”.

După izbucnirea scandalului, în unitatea de învăţământ au ajuns inspectorii Direcției de Sănătate Publică, dar și un inspector școlar.

Elena Ștefan, purtător de cuvânt ISMB: „În urma verificărilor nu s-a constatat existența acelor insecte pe care le-au reclamat în sesizările lor părinții.”

Reporter: Procedurile de dezinsecție pentru ce au fost făcute?

Elena Ștefan: „În scop preventiv”

Dezinsecția pentru ploșnițe este o procedură specială, în care se folosește un anumit tip de biocid puternic. Spațiul respetiv trebuie menținut închis timp de 10 zile după împrăștierea substanței, iar operațiunea trebuie repetată, pentru a fi cu adevărat eficientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *