Piedone, în afara închisorii. Șanse majore să câștige Capitala

Fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost eliberat după un an de închisoare, după ce fusese condamnat în dosarul Colectiv. Piedone are șanse mari să recâștige simpatia bucureștenilor și să câștige Primăria Capitalei la următoarele alegeri.

Justiția din România a devenit un simplu instrument în mâna politicului, iar o dovadă în acest sens este achitarea lui Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 5 al Capitalei. Piedone a fost condamnat în dosarul Colectiv și a petrecut un an și o lună în Penitenciarul Jilava înainte de a fi achitat pe motiv că este nevinovat. Potrivit unui anunț al Prefecturii Capitalei, Piedone are dreptul să-și reia mandatul de primar al Sectorului 5. În aceste condiții, este firească întrebarea dacă românii mai pot avea încredere în actul justiției.

Piedone, viitorul primar al Capitalei?

Ce șanse sunt ca Piedone să vină în frunte Primăriei Capitalei? Bucureștenii sunt nemulțumiți de activitatea primarului general Nicuşor Dan – potrivit unui sondaj CURS (mai 2023) 61% dintre bucureșteni cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, 29% ar vota cu PSD, 17% ar vota cu PNL şi acelaşi procent declară că ar opta pentru USR. AUR ar fi opţiunea a 15% dintre cei chestionaţi, urmat de PMP, care ar fi votat de 5%.

În perioada în care ocupa funcția de primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone se bucura de o mare popularitate în rândul bucureștenilor – postările sale adunau zeci de mii de like-uri, iar susținătorii săi îi propuneau să candideze la funcția de primar general al Capitalei sau chiar la cea de președinte al țării.

Piedone este cu siguranță un lider și un candidat mai bun la șefia Capitalei decât Gabriela Firea și Nicușor Dan. Atât Firea, cât și Dan, au demonstrat că nu sunt capabili să rezolve problemele bucureștenilor. Traficul (28%) și încălzirea/apa caldă (21%) sunt principalele nemulțumiri ale locuitorilor din București, urmate de problema parcărilor (14%) și poluare (11%).