Peste 95% din spitalele țării arată mai rău decât în timpul lui Ceaușescu
În ciuda miliardelor de euro ce s-au scurs prin bugetul României, bani proveniți de la români, din împrumuturi, sau fonduri europene, sub 5% din spitalele țării au fost aduse la un standard normal de funcționare.
Marea majoritate a spitalelor se află într-o stare foarte proastă, cu investiții ce doar au cârpit clădirea, cu dotării provenite din comunism. Ceea ce a lăsat Ceaușescu de nou nu a fost îngrijit de cei care au condus țara după 1989.
Că îi spuneți Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu sau Klaus Iohannis, reprezentanții regimurilor politice ce au condus țara, sistemul se face vinovat pentru dezastrul în care ne aflăm.
Uzura fizică a spitalelor se simte și în uzura morală a cadrelor medicale. Incompetența și lasă-mă să te las există peste tot: te duci la spital să te faci bine și te trezești într-o clădire a groazei, o clădire infectată și în care vii pentru o banală răceală și poți ieși cu picioarele înainte pentru o infecție intraspitalicească.
În toată aceată perioadă un singur om a fost permanent acolo și este tratat ca un semizeu în ciuda dezastrului în care a putut duce sănătatea românească.
Raed Arafat este foarte posibil să fie bine intenționat dar cu siguranță că nu este cel mai bine pregătit ca să aibă o așa mare responsabilitate. Se consideră probabil mai bine pregătit decât cei din jurul său pentru că s-a înconjurat din narcisism numai de oameni cu mult mai slabi decât el.
Raed Arafat a fraternizat cu toate regimurile politice iar miniștrii și secretarii de stat puși politic au fost buni nu mai pentru a da semnătura atunci când contracte dubioase s-au încheiat, pentru ca pe urmă să răspundă penal pentru prostiile făcute în numele altora.
Să nu ne spună nouă regele de la ministerul sănătății că nu știe el ce mișcă pe acolo, căci dacă nu știe tot incompetență se numește, iar dacă știe se numește complicitate.
România trebuie să înceapă să construiască spitale noi și asta s-ar putea face simplu pe baza unor proiecte tip. Trebuie spitale în fiecare localitate din România cu mai mult de 50 000 de persoane, spitale după dimensiunea localităților. S-ar putea face 4-5 proiecte tip care să acopere majoritatea situațiilor și să începem chiar de astăzi construirea lor.
Nu au vrut să facem acest lucru, dar a sosit momentul.
-
Un marinar român, luat ostatic pe o nava în Oceanul Atlantic. Celulă de criză la MAE
UPDATE. Ministerul de Externe informează că ministrul Bogdan Aurescu a convocat, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională cu privire la incidentul produs la data de 29 noiembrie a.c. în zona portului Lome, Republica Togo, în care a fost implicată nava Agisilaos şi care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, printre care
-
Descoperire de excepție în județul Bistrița Năsăud
Astăzi 6 Decembrie au fost descoperite întâmplător două vase din bronz cu o vechime de peste 3000 de ani. Acestea prezintă ornamentații specifice finalului epocii bronzului, iar starea de conservare a acestora este una bună, comparativ cu alte descoperiri similare realizate în România. Cel care a făcut descoperirea este Ovidiu Mihalca, un pasionat de istorie
-
Alte alegeri, aceleași obiceiuri practicate de partidele din sistem. O situație deosebită a fost întâlnită astăzi la Roșiorii de Verde, Teleorman. În acest municipiu, PSD aduce oamenii organizat la vot. Un așa-zis colonel, Sorin Lecoviște din Roșiori, membru PSD, Sorin Lecoviște, striga către cei apropiați „Bă să le zici la fosilele alea să voteze pe
-
LIVE VIDEO. Care este PREZENȚA la vot în cadrul alegerilor parlamentare din România
Politică 6 Decembrie 2020, ora 09:00 Marime Font Copyright © 2006 – 2020 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram blog comments powered by Horoscop 6 Decembrie 2020, ora: 00:05 HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 6 DECEMBRIE 2020. FECIOARELE TREBUIE SĂ
-
Transilvania, printre cele 25 de locuri preferate de National Geographic pentru 2021
National Geographic le cere editorilor revistelor sale de călătorie, în fiecare an, o selecție de destinații pentru următoarele luni. În acest caz, pentru imprevizibilul 2021. Pe lista sa din acest an (25 de destinații în creștere până în 2021, pe locul 19 a fost votată Transilvania, transmite ABC, citată de Rador. 1. Parcul Național Katmai,