Patronii depozitului GPL care a explodat la Crevedia au fost trimiși în judecată

Parchetul General a trimis în judecată patronii depozitului de GPL care a sărit în aer la Crevedia, anul trecut. Acuzațiile sunt de distrugere din culpă ca urmare a unui dezastru și neluarea măsurilor de securitate în muncă. Șase oameni au murit în urma exploziei.

Cosmin Stîngă și Ionuț Doldurea sunt cei doi patroni ai firmei Flagas SRL, firmă care deținea depozitul GPL din Crevedia.

Cei doi au stat mai multe luni în arest preventiv și sunt acum sub control judiciar.

Procurorii îi acuză pe cei doi că au încurajat operațiuni ilegale în depozit.

Mai exact, de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, la punctul de lucru neautorizat amplasat în comuna Crevedia, Șoseaua București-Târgoviște nr. 231, județul Dâmbovița.

„Toate acestea s-au desfășurat într-o locație neautorizată situată într-o zonă puternic populată, fapte ce au creat premisele producerii la data de 26 august 2023, în intervalul orar 18:48-21:46, a unei prime explozii urmată de un incendiu, în contextul apariției unui defect de etanșare pe unul dintre furtunurile de transvazare/alt reper, ce a condus la crearea unor nori de GPL în amestec cu aerul, în diverse concentrații, inclusiv în domeniul de explozivitate – în conjuncție cu o sursă eficientă de aprindere, precum și premisele propagării incendiului și producerii unei succesiuni de alte 8 explozii a unor nori de vapori” – comunicat Parchetul General

Șase oameni au murit în urma exploziei și au fost rănite alte 54 de persoane. Opt case au fost distruse total și alte 80 avariate.

Cosmin Stîngă și Ionuț Doldurea mai sunt acuzați și că au încălcat repetat dispozițiilor legale în materia securității și sănătății în muncă.

Șase oameni au murit în urma exploziei și au fost rănite alte 54 de persoane. Opt case au fost distruse total și alte 80 avariate.

Cosmin Stîngă și Ionuț Doldurea mai sunt acuzați și că au încălcat repetat dispozițiilor legale în materia securității și sănătății în muncă.

Procurorii au trimis în judecată și o persoană juridică, firma la care cei doi acuzați sunt acționari pentru aceleați infracțiuni.

Procurorii au cerut menținerea măsurilor asigurătorii instituite deja:

sechestrul asupra a 63 imobile aparținând inculpatei persoană juridică, asupra unui imobil aparținând unui inculpat și asupra a 7 imobile aparținând celui de al doilea inculpat poprirea asupra a 15 conturi bancare deținute de către cei doi inculpați persoane fizice în vederea asigurării resurselor necesare pentru despăgubirea părților civile. sechestrul cu privire la bunuri mobile aparţinând persoanei jurdice, respectiv părți sociale la mai multe societăți.

Dosarul Crevedia va fi judecat la Judecătoria Răcari.