Mihai George, candidatul AUR la primăria Miroși (jud. Argeș): Vreau să contribui la revitalizarea acestei localități care la 1900 era celebră pentru cultura și agricultura sa!

Mihai George are 45 de ani și s-a născut în Miroși, județul Argeș, localitatea unde candidează din partea partidului AUR pentru a ocupa funcția de primar. Este antreprenor în domeniul construcțiilor și  sunt obișnuit să construiesc case trainice. Vine în fața alegătorilor cu o echipă puternică și îi așteaptă alături de el să pună prima cărămidă la reconstrucția localității. Își dorește să repună pe hartă comuna Miroși, pentru redobândirea mândriei locale, pentru revitalizarea acestei localități care la 1900 era celebră pentru cultura și agricultura sa.

„Analizând foarte bine rezultatele administrațiilor ultimilor 34 de ani, am ajuns la concluzia că s-a făcut câte ceva, cum spune românul,  dar nici pe departe cât ar fi trebuit! Eu vin în fața dumneavoastră cu propuneri fezabile, realizabile, pentru care mă voi zbate alături de echipa mea să le implementez!

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată prin votul dumneavoastră pentru primar și echipa de consilieri AUR- Alianța pentru Unirea Românilor, atât la nivel local, cât și regional și național și vă asigur de toată stima mea și întreaga colaborare și sprijin de care veți avea nevoie!”, le transmite Mihai George miroșenilor.

În cele ce urmează prezentăm care sunt problemele comunei Miroși și soluțiile propuse de George pentru fiecare dintre acestea.

Alimentarea cu gaze reprezintă o normalitate!

În comuna Miroși există în acest moment sursă de gaze naturale doar pentru instituțiile publice din localitate și alte câteva persoane apropiate autorităților, restul cetățenilor nebeneficiind de alimentarea cu gaze. Este necesară extinderea urgentă a rețelei de gaze, demararea acestor lucrări fiind o PRIORITATE!

Utilitățile nu reprezintă un moft ci o necesitate!

Dezvoltarea infrastructurii de canalizare până la ultimele case din comună reprezintă o măsură esențială pentru îmbunătățirea condițiilor de viață. În localitatea noastră există o  reală problemă în acest sens, acolo unde există canalizare, aceasta fiind nefuncțională, deversarea materiilor fecale făcându-se direct în șanțurile oamenilor, fapt care a condus la infestarea pânzei freatice, în acest moment toate puțurile publice, fântânile comunale fiind sigilate, marea parte purtând panouri de avertizare: APĂ NEPOTABILĂ!

Infrastructura comunei lasă de dorit!

 Avem cu toții dreptul la condiții de trai decente, demne de vremurile pe care le trăim, demne de secolul XXI! Fiecare uliță trebuie asfaltată, nu doar cele perpendiculare pe DN 65A. Totodată, comuna are nevoie de trotuare pietonale, alei pietonale, amenajarea de podețe acolo unde există această nevoie, amenajarea de șanțuri pluviale pentru asigurarea scurgerii apelor și decolmatarea periodică a tuturor șanțurilor din localitate.

Educație, cultură, culte, sport, recreație

Educația este extrem de importantă astfel încât programul nostru de dezvoltare se va axa și pe acest capitol în vederea reabilitării spațiilor în care copiii noștri învață și se formează ca viitori adulți.

  • Educație:
    • Grădiniță cu program prelungit, un proiect pe care îl avem în vedere pentru localitatea noastră.
    • Proiect P.N.R.R. pentru dotarea școlii cu mobilier și echipamente I.T.
    • Reabilitarea urgentă a clădirii care a servit drept Școală Generală , cămin cultural, sală pentru cinematograf sătesc, atelier școlar și reînsuflețirea acestei clădiri cu toate aceste activități- moșia Macca.
  • Cultură:
    •   Recuperarea Conacului Macca, clădire de mare importanță istorică și reabilitarea acestuia este de mare însemnătate pentru noi. Conacul Macca a fost lăsat moștenire miroșenilor, Casei Școalelor, prin testament iar astăzi acesta este o ruină, se degradează pe zi ce trece. Dorim să creăm un circuit turistic rural pe care să îl integrăm în circuitul turistic județean, care să includă casa DIN VASILESCU- artistul Moromeților care va fi reabilitată cu bani privați și va găzdui o cameră – muzeu, Conacul Macca, vechea Școală Generală- Macca, Biserica monument istoric din Miroși- construită de Elena Macca, precum și siturile arheologice de interes național de la ,,Valea Bălăcelului” , la 6 km S-V de satul Surdulești unde s-au găsit vestigii medievale din secolele al X-lea și al XI-lea, situri care nu sunt nici măcar marcate astăzi.
  • Culte
    •  Asigurarea unor sume de bani prin subvenție de la bugetul local dar și din donații precum și de la județ și Ministerul Culturii pentru reabilitarea Bisericii monument istoric din Miroși, pentru construcții și  reparații, precum și pentru întreținerea Monumentelor din localitate.
  • Sport:
    •  Sportul trebuie încurajat în localitatea noastră, echipa de Fotbal a comunei trebuie susținută, prin subvenții de la bugetul local dar și prin atragerea banilor din sponsorizări, numele sponsorilor mari putându-se regăsi pe tricourile acestora dar și pe bannerele din jurul terenului de fotbal. Totodată, ar trebui dezvoltate și alte activități sportive pentru copii.
    •  În acest sens, pentru construcția unei săli de sport pot fi depuse proiecte la MDLP.

Sănătate și protecție socială

Ne dorim înființarea unui centru de medicină în incinta școlii, un parteneriat cu unitățile medico-sociale, scutirea de la plata taxelor și impozitelor locale a unor categorii de persoane fizice, dar și subvenționarea transportului pentru anumite categorii de persoane.

  • Redeschiderea puțurilor publice, tratarea apei.
  • Acordarea unui ajutor pentru fiecare nou-născut.
  • Permanență medicală 24/24 medic/ asistent medical comunal pentru susținerea cetățenilor.

Protecția mediului, salubritate și gospodărire comunală

Iată care sunt proiectele propuse:
• Gestionarea apelor uzate, decolmatarea și amenajarea de șanțuri și canale pluviale;
• Dotarea cu utilaje specifice activităților de gospodărire comunală în vederea asigurării salubrizării spațiilor publice din localitate;
• Organizarea de acțiuni de ecologizare cu voluntari;
• Întreținerea spațiilor verzi.

Economie și mediul de afaceri

• Atragerea de investitori din multe domenii de activitate, precum : industria alimentară, turism, transport de marfă;
• Înființarea unui centru de colectare a laptelui;
• Modernizarea Târgului Săptămânal din Miroși.