Începe procedura de revocare a lui Bădălău. PSD cere USR să se abțină
A început în Parlament procedura de revocare a lui Niculae Bădălău din funcţia deţinută la Curtea de Conturi.
Conducerea Parlamentului a decis, marţi, să dea un termen pentru raport până luni, la ora 12:00, în comisiile de Buget-Finanţe, iar plenul comun se va întruni de la ora 14:00, pentru a vota cererile depuse de PSD şi USR privind revocarea.
USR a cerut, luni, Birourilor celor două Camere ale Parlamentului, declanşarea procedurii de revocare a lui Niculae Bădălău, după reţinerea acestuia de către DNA.
La scurt timp, purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că social-democraţii au depus şi ei o solicitare în acest sens, deoarece nu a existat o demisie, aşa cum i-au cerut iniţial.
Votul se va da luni, mai întâi, într-o şedinţă comună a Comisiilor de Buget, Finanţe şi Bănci de la Camera Deputaţilor şi Senat.
În această săptămână Parlamentul nu lucrează pentru că e mini-vacanţă, deşi motivul oficial sunt motivele de securitate, în contextul organizării reuniunii miniştrilor de Externe ai NATO la Bucureşti.
Social-democraţii solicită USR să se abţină şi să nu mai îi critice reacţiile în acest caz.
„Raţiunile de securitate care au stat la baza amânării lucrărilor comisiilor sunt cunoscute, de altfel, de liderii grupurilor parlamentare ale USR, care, în mod populist şi demagogic, au acuzat că PSD prelungeşte revocarea domnului Niculae Bădălău.
Partidul Social Democrat solicită USR să se abţină să critice reacţiile PSD în acest caz. Este profund imoral şi demagogic ca USR să critice conduita altor partide în privinţa integrităţii politice, atâta timp cât protejează ‘penalii USR din funcţii publice’, sfidând fără jenă cetăţenii români cărora le promiteau curăţarea clasei politice de astfel de personaje controversate”, a transmis PSD.
Potrivit social-democraţilor, în USR s-a instituit practica „alături de penali în funcţii publice” chiar de la vârful partidului.
„Au făcut scut pentru apărarea colegilor lor acuzaţi de fapte penale grave şi de incompatibilitate. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, are o decizie de incompatibilitate din partea ANI şi o sesizare penală la DNA din partea aceleiaşi instituţii, pentru că s-a numit pe sine director într-un proiect al Primăriei şi a încasat bani în plus faţă de indemnizaţia de primar şi de limitele impuse de lege.
La Braşov, primarul Allen Coliban a aprobat virarea a 1 milion de lei din banii Primăriei către un ONG care a fost fondat de domnia sa şi care are sediul la domiciliul său, iar DNA a deschis deja o anchetă în acest caz”, se susţine în comunicatul PSD.