Greșeala pe care mulți o fac atunci când cumpără ciuperci. Care este deosebirea dintre o ciupercă bună, cu gust, și cea furajeră?
În România se produc ciuperci de calitate superioară, doar că sunt puține informații pentru consumatori și ajungem să mâncăm ciuperci furajere, din import. În ce constă diferența dintre o ciupercă adevărată, cu gust, și una căreia i se spune „furajeră” aflăm de la fermierul Puiu Elisei. El și-a făcut în județul Călărași o crescătorie de ciuperci cu ajutorul banilor europeni. Se spune că eşti ceea ce mănânci şi am aflat de la cultivatorul de ciuperci Champignon ce înseamnă, de fapt, calitatea. În acest caz, cu cât ciuperca are pălăria mai mare, cu atât este mai puţin bună. De fapt, în domeniu i se spune „ciupercă furajeră”. La restaurante se numeşte „ciupercă grill”. Adevărata calitate se regăseşte, însă, în ciupercile care au pălării cu diametrul unei monede de 50 de bani.Reporter: Dumneavoastră mi-ați arătat ceva ce eu nu știam, trebuie să recunosc: diferența dintre ciuperca de calitate, care este aceasta, și ciuperca ce se vinde în magazinele românești, care este aceasta. Eu aș fi spus că aceasta este mai de calitate. M-ați contrazis. Explicați-ne, vă rog, diferența. Puiu Elisei, fermier: Ciuperca mică este ciuperca care e cea mai gustoasă și are gustul cel mai aromat și e cea mai căutată pe piața occidentală, unde consumatorul știe ce vrea să consume. În schimb, noi, în România, suntem invadați de ciupercile din alte țări și aici aș putea să menționez Polonia, de unde vine foarte multă ciupercă. Standardele de calitate românești care sunt în vigoare sunt făcute de comerciant și comerciantul, dacă vinde un produs prost și pe care nu îl poate vinde în țara lui, îl aruncă pe piața noastră și spune că ce vinde el e cel mai bun. Ciuperca mare, care la noi se consideră ca fiind calitatea întâi, este, practic, o ciupercă furajeră, pe care trebuie să o dai în hrana animalelor,
» Aflați mai multe informații aici.