Expertul în politică Dan Rădulescu: Românii din diaspora nu sunt apărați de statul român

Expertul în politică și administrație publică Dan Rădulescu a declarat cu privire la interdicția lui George Simion de a nu intra în Republica Moldova că România ar trebui să își protejeze cetățenii cu atât mai mult demnitarii aleși în funcții publice.

„Statutul unui parlamentar cel puțin din vedere diplomatic este unul special și care beneficiază de un pașaport diplomatic, de protecție diplomatică, iar incercările celor de peste Prut de a interzice accesul lui George Simion în Moldova nu demonstrează decât teama de posibila reacție pe care pot să o aibă locuitorii din Republica Moldova față de venirea lui George Simion la Chișinău. Românii din diaspora nu sunt apărați de statul român. Dacă erau apărați nu părăseau țara. În România există cel mai mare exod al populației către zona occidentală a Europei pe timp de pace. Am pierdut milioane bune de români care puteau face o treabă excepțională aici în țară. În primul rând le-a lipsit predictibilitatea, legile se modifică constant și nu în interesul cetățenilor, sistemul sanitar este la pământ.” susține Dan Rădulescu

Despre afirmația domnului Florin Cîțu cum că peste un milion de romani s-au întors pentru angajarea în domeniul IT, expertul în politică Dan Raădulescu susține: „Premierul jignește inteligența românilor dacă ne gândim la ce salariul are un IT-ist în occident. În România nu există o stabilitate legislativă în ceea ce privește locul de muncă. Îmi este greu să cred că un milion și jumătate de oameni înalt calificați s-au întors în țară. România ar trebui să ofere o predictibilitate pe lungă durată. Niciun investitor serios nu vine în România știind că investește o sumă foarte mare, iar în jumătate de an toată legislația să se schimbe pe domeniul în care acționează.”

Expertul în politică Dan Rădulescu vorbește și despre sursa poluării orașului Ploiești: „Orașul este înconjurat de o serie de rafinării care poluează constant de ani buni, avem chiar și o fabrică de detergent care este deja înglobată în oraș. Practic, ploieștenii „beneficiază” de un cocktail explosiv de substanțe chimice foarte toxice care sunt doar monitorizate de instituțiile statului. Acestea din urmă sunt cumva complice, deoarece legislația este foarte prost făcută, aceste instituții ale statului nu au venit cu propuneri pentru a modifica această legislație, cum ar fi garda de mediu, sau serviciile specializate din primăria orașului Ploiești. Niciuna dintre aceste instituții care are legătură direct cu zona de poluare nu a făcut nimic în ultimii 10 ani.”

Poluarea este un ucigaș tăcut, iar efectele ei se resimt târziu în timp și de cele mai multe ori sunt ireversibile, vorbim de cancer pulmonar, leucemie și boli are sistemului cardio-vascular și respirator.” susține Dan Rădulescu.