Dumitrina Mitrea (AUR), întrebare pentru Marcel Boloș: Va fi Autostrada A7 finalizată la timp?

Dumitrina Mitrea, deputat AUR de Neamț, urmărește cu mare atenție obiectivele stabilite și asumate de către Guvern în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Printre componentele de interes se numără și cele de infrastructură rutieră, care trebuie să avanseze conform planului agreat inițial. Ținând cont că primul deadline este la sfârșitul acestei luni, Mitrea solicită ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene să ofere detalii privind îndeplinirea acestor obiective.

Potrivit informațiilor, România trebuie să îndeplinească 27 de jaloane fixate în PNRR până la finele acestei luni, printre care și componente ce țin de proiectele de infrastructură rutier și feroviar, dintre care menționez, in mod special  Autostrada A7. În acest sens, Guvernul a adoptat un memorandum, conform căruia vor fi demarate demersurile legale pentru actualizarea procedurilor de lucru interne şi revizuirea legislaţiei naţionale cu impact asupra jaloanelor şi ţintelor din cadrul PNRR, în scopul reducerii termenelor de emitere a avizelor/autorizaţiilor necesare implementării reformelor şi investiţiilor.

„Obiectivele de investiții vizate a fi finanțate prin PNRR sunt de importanță majoră și de aceea consider că trebuie să ne asigurăm că autoritățile le vor finaliza, conform planului agreat. Urmăresc în permanență discuțiile și actele normative cu impact asupra proiectelor din PNRR pentru că, în opinia mea, cetățenii au dreptul să fie informați corect”, susține Dumitrina Mitrea.

În acest context, deputata AUR solicită Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene să transmită răspuns la următoarele întrebări.

  1. Care vor fi, concret, măsurile ce vor fi asumate în vederea reviziurii legislației naționale incidentă cu jaloanele și țintele parte componentă a PNRR?
  2. Care va fi impactul real al acestor modificări la nivel normativ?
  3. Vă asumați si garantați, că acest set de măsuri vor conduce la atingerea obiectivelor, îndeplinirea țintelor si în primul rând concretizarea proiectelor de investiții ce sunt imperios necesar a fi finanțate prin PNRR?
  4. Autostrada A7 face parte din PNRR? Și dacă da,  va fi finalizată conform termenelor asumate?