Director de Casă de Pensii, trimis la mănăstire pentru că a furat bonurile de combustibil

Dorel Pantilin, fost director executiv al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii la o mănăstire, fiind găsit vinovat pentru delapidare, printr-o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Ploieşti.

Dorel Pantilin, fost director executiv al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii la mănăstire sau la un azil, fiind găsit vinovat pentru delapidare, printr-o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Ploieşti.

Pantilin a fost deferit justiţiei în libertate în urma unui control făcut de Curtea de Conturi care a scos la iveală existenţa unor bonuri de motorină ce nu se justificau. Inspectorii fiscali remarcaseră că în parcul auto al Casei de Pensii Dâmboviţa se aflau trei autoturisme Dacia care funcţionau cu benzină, astfel că acel consum de motorină nu avea ce să caute în gestiunea instituţiei.

Fostul director al Casei de Pensii Dâmboviţa a fost acuzat că şi-a însuşit 38 bonuri de motorină, fiecare în valoare de 50 lei, 28 dintre ele folosindu-le pentru maşina personală. Alte 10 bonuri valorice au ajuns tot în custodia fostului director, dar acesta nu a putut să spună ce anume a făcut cu ele. În total, un prejudiciu de 1.900 lei. Faptele pentru care Dorel Pantilin a fost anchetat s-au petrecut în perioada 2013-2014, dar a fost trimis în judecată abia în februarie 2021.

Pantilin şi-a recunoscut fapta şi a achitat prejudiciul în valoare de 1.900 lei. Curtea de Apel Ploieşti a decis la termenul din 9 iunie 2022 să menţină sentinţa dată la finele anului trecut de Judecătoria Târgovişte. Instanţa îl condamnase la 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de delapidare. Nemulţumit de sentinţa iniţială, fostul director a cerut instanţei superioare reducerea pedepsei, dar fără succes.

Ca pedeapsă suplimentară, fostul şef al Casei de Pensii Dâmboviţa a fost trimis să muncească în folosul comunităţii pentru o perioadă de 70 de zile în cadrul Mânăstirii Stelea din Târgovişte sau la Direcţia de Asistenţă Socială, entităţi din comunitate care figurează în baza de date pusă la dispoziţie instanţei.