Cum poți relua alăptarea dacă regreți că ai întrerupt-o

Poate că ai avut un început mai dificil cu alăptarea, lucru care este perfect normal, și ai decis să întrerupi procesul, dar asta nu înseamnă că nu poți relua. Motivele pentru care unele mame renunță la alăptat sunt multiple, uneori chiar și împotriva dorinței lor (de exemplu, atunci când copilul este separat temporar de mamă din rațiuni medicale).

Cu toate acestea, este bine de știut că reluarea alăptării, cu puțin efort efort și răbdare, este posibilă, dacă știi ce ai de făcut. În primul rând, este bine să ai așteptări realiste, dar și persoane apropiate care să te susțină, pentru că vei avea nevoie de încurajare și optimism.

De asemenea, trebuie să ai în vedere că există anumiți factori favorizanți, care îți pot facilita reluarea alăptării. Fiecare mamă trăiește propria experiență, așadar este bine să te adaptezi la propriul ritm și să îți asculți corpul. Unele femei vor putea relua alăptarea în numai câteva săptămâni, în timp ce pentru altele, acest proces poate dura mai mult. Fiecare gram de lapte contează, așadar bucură-te de orice mică victorie, scrie doc.ro.

Iată care sunt cei mai importanți factori în procesul de reluare a alăptării:

Cu cât e mai mic copilașul, cu atât e mai ușor să reiei alăptarea. Mamele cu bebeluși de 3-4 luni au, de obicei, rata cea mai crescută de succes în privința reluării alăptării.

Cu cât producția de lapte era mai bogată pe perioada inițială de alăptare, cu atât îți va fi mai ușor să reiei procesul.

Cu cât exersezi mai des alăptarea sau pomparea de lapte, cu atât mai ușor va putea fi reinițiată.

Interesul pentru laptele de la sân al copilului contează, de asemenea, în acest proces.

Nu în ultimul rând,

 » sursa: www.replicaonline.ro