Creșterea salariilor minime din construcții și agricultură se amână. Adrian Axinia (AUR): Cerem demiterea miniștrilor de Finanțe, Transporturi și Agricultură

Creșterea salariilor minime din construcții și agricultură se amână. Majorarea ar fi urmat să se aplice începând cu 1 octombrie, însă Guvernul a revenit asupra deciziei deoarece, în urma analizării proiectului de ordonanță de urgență s-a dovedit că, în forma actuală și în contextul eliminării scutirii la CASS (contribuția la sănătate), salariile minime nete din aceste sectoare de activitate ar fi ajuns să se diminueze.

Deputatul AUR Adrian Axinia a criticat dur Guvernul pentru faptul că nu a găsit soluții pentru salariile angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară. „Este o mostră de incompetență totală să vrei să mărești salariile și se sfârșești prin a le micșora.

În prezent, pentru un salariu minim brut în construcții de 4.000 de lei pentru care nu se plătesc contribuții de sănătate, salariul net este de 3.150 de lei. Dacă vrei să îl mărești la 4.500 și plătești contribuția de sănătate, salariul se micșorează, se duce la 3.094 de lei”, a precizat deputatul.

Cerem demiterea miniștrilor de Finanțe, Transporturi și Agricultură

Axinia a subliniat că alianța PSD-PNL își bate joc de angajații din construcții, agricultură și industria alimentară – este vorba de 545.000 de români. În același timp, se conturează cât se poate de clar că actualii guvernanți vor să distrugă trei sectoare economice cruciale, unde, întâmplător, capitalul este deținut de români.

„Predictibilitatea și stabilitatea sunt două concepte de care guvernanții au uitat. Numai în România poți să iei decizii majore după o zi pe alta, respectiv această introducere a CASS. AUR Cere demiterea miniștrilor de Finanțe, Transporturi și Agricultură, care nu scot niciun cuvințel cu privire la aceste salarii”, a declarat deputatul.

Adrian Axinia a reamintit faptul că AUR este singurul partid care are soluții pentru piața muncii din România, respectiv creșterea salariului minim brut la 5.000 de lei prin reducerea taxării muncii.