COVID-19: Încep testările pe oameni cu noul vaccin Merck

Compania farmaceutică Merck a anunțat demararea procesului de dezvoltare a două vaccinuri anti COVID-19, în colaborare cu partenerul IAVI.

Sursă foto: Shutterstock

Reprezentanții Merck au declarat, de asemenea, că intenționează să achiziționeze compania Themis Bioscience, entitate specializată în dezvoltarea de vaccinuri și de terapii imuno-modulatoare pentru boli infecțioase, inclusiv COVID-19. Între timp, cei de la Merck au încheiat și un parteneriat pentru colaborare științifică cu Ridgeback Biotherapeutics, pentru a dezvolta un nou medicament antiviral cu administrare orală, ca posibil candidat pentru tratamentul bolii COVID-19, scrie doc.ro.

Prin colaborarea cu IAVI și Ridgeback Bioscience, precum și prin achiziția companiei Themis Bioscience, Merck se alătură eforturilor globale de oprire a pandemiei globale generată de infecția cu virusul SARS-CoV-2. Pe lângă acestea, compania Merck colaborează și cu Institute for Systems Biology, din Statele Unite ale Americii, pentru a investiga și defini mecanismele moleculare ale infecției cu virusul SARS-CoV-2 și a bolii propriu-zie, precum și pentru a identifica măsurile necesare ce trebuie luate pe partea terapeutică, atât de importantă mai ales pentru pacienții cu forme severe.

Așadar, de curând a început prima fază, din cele două planificate pentru studiul clinic, efectuat pe subiecți umani, a vaccinului experimental al companiei Merck. Această fază din studiu are ca obiectiv verificarea siguranței de uz a vaccinului de către oameni și identificarea semnelor de generarea a unui răspuns imun. Studiul este efectuat pe o cohortă de 260 de adulți sănătoși și se desfășoară în Belgia.

Compania a declarat către publicația The Wall Street Journal că operațiunea de testare a început, fără a furniza și alte comentarii.

Prima fază, din cele două, ale acestui studiu clinic este de a asigura că toate riscurile pentru uz sunt acoperite, că nu apar reacții adverse nadorite și de identificare a unui posibil răspuns din partea sistemului imunitar.

 » sursa: www.replicaonline.ro