COVID-19: Cum te pregătești pentru testul RT-PCR?

Testul RT-PCR (reacție în lanț în timp real a polimerazei) este folosit pentru detectarea calitativă a acidului nucleic din SARS-CoV-2 în probele din căile respiratorii superioare și inferioare colectate de la persoane suspectate de COVID-19, dar nu numai.

Virusurile dobândite în principal pe cale respiratorie, cum ar fi SARS-CoV-2, sunt de obicei diagnosticate prin detectarea directă a componentelor virale la specimenele respiratorii. Cele mai frecvent utilizate două instrumente pentru a face acest lucru sunt testele de amplificare a acidului nucleic prin reacția în lanț în timp real a polimerazei (PCR) sau testele pe bază de antigen.

Când a început pandemia de COVID-19, testele RT-PCR au fost primele dezvoltate și utilizate pe scară largă și rămân instrumentul principal utilizat pentru diagnosticarea bolii COVID-19. Așadar, un test RT-PCR este conceput pentru a detecta o infecție cu SARS-CoV-2 aflată în desfășurare, NU pentru a arăta dacă persoana a avut COVID-19 în trecut (pentru a afla dacă ai avut boala, poți face un test de anticorpi).

Testul RT-PCR pentru depistarea bolii COVID-19 se poate solicita nu doar de către cei care bănuiesc că sunt infectați cu SARS-CoV-2 deoarece au simptome de COVID-19, ci poate fi cerut și de angajatori pentru reluarea activităților profesionale ale angajaților, de gravidele care se pregătesc să nască, de contactele bolnavilor de COVID-19 (în acest caz, e bine ca testarea să se facă la 5 zile după ultimul contact cu persoana bolnavă), de pacienți care se pregătesc de o intervenție chirurgicală, de persoane care călătoresc și de oricine altcineva care dorește să se asigure că nu este infectat cu noul coronavirus, scrie doc.ro.

Ce implică pregătirea pentru a face testul Real Time PCR?

Înainte de a face acest test de diagnostic pentru detectarea bolii COVID-19, ține cont de următoarele îndrumări:

 » sursa: www.replicaonline.ro