Ce a învățat omenirea în șase luni de Covid – Nevoia de a purta mască, studii contradictorii, costuri uriașe pentru economie

Sunt aproape șase luni de când lumea a început să se schimbe, iar acum masca a devenit ceva obișnuit, economia s-a prăbușit în multe țări și costurile repornirii sunt mari. Însă nu trebuie totuși să ne temem foarte tare că ne-am putea infecta de la suprafețe și nici de o mutație gravă nu ar trebui să ne fie frică, scrie New York Times. Pe de altă parte, o analiză a National Geographic pune întrebarea: cât timp poate persista virusul în corpul uman, iar răspunsul este neclar, oglindă a studiilor contradictorii care, fie ne-au speriat, fie au încercat să ne liniștească.

Trebuie să învățăm să trăim cu virusul, este mesajul pe care îl auzim des, iar pentru asta multe s-au schimbat: masca, distanțarea socială, cozile la diverse locuri unde până acum intrarea era simplă. Mulți oameni lucrează de acasă, multe companii se întreabă dacă își pot permite din punct de vedere financiar să modifice locul de muncă și foarte mulți oameni care mergeau la serviciu cu transportul în comun se tem acum să facă asta. Este general acceptată ideea că virusul nu are cum să dispară pur și simplu.

Trebuie să purtăm mască în spațiile închise.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro