Carnea de miel a devenit un lux de Paşte. Românii au ajuns să cumpără mielul în rate
Anul acesta vom avea cel mai scump Paşte din ultimii 18 ani. Pensionarii au ajuns să împrumute bani, ca să facă faţă preţurilor exagerat de mari şi să aibă ce să pună pe masa de Paşte.
Cam 300-400 de lei spun românii că vor cheltui, în medie, pentru bucatele de Paşte, iar cei cu situaţie financiară dificilă pot cumpăra carnea de miel în rate, informează Antena3.ro.
Anul acesta, mielul de Paşte intră în categoria produselor de lux. Este atât de scump, încât puţini români îşi permit să cumpere.
„M-am împrumutat şi mi-am cumpărat miel. La următorul salariu, îl achit în două rate. M-am împrumutat 400 lei”, spune o româncă.
În aceste condiţii, mulţi cumpărători s-au orientat către pui sau porc.
În magazine se fac extrem de multe calcule. Un kilogram de carne de miel a ajuns să coste între 55 şi 60 de lei kilogramul, cu 35% mai mult față de anul trecut. Cei care vor cotlet vor da peste 62 de lei pe kilogram.
Circa 65% dintre români vor aloca în medie 300 de lei pentru cumpărăturile de Paşte, potrivit unui sondaj realizat de Obor21.ro.
Carnea de miel a ajuns să coste astăzi, în galantare, 60 de lei kilogramul, cu o săptămână înainte de Paşte.
Acest preţ înseamnă cu 50% mai mult faţă de anul trecut, după ce zilele trecute, carnea de miel era în jur de 50 de lei kilogramul.
Preţul unui kilogram de carne de miel variază în magazinele din România cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale.
Mai sunt doar câteva zile până la Paşte, iar românii îşi pregătesc lista de cumpărături. Mulţi dintre ei caută cele mai mici preţuri la alimente, alţii renunţă pur şi simplu la preparatele tradiţionale şi le înlocuiesc cu altele mai ieftine.