Care este cea mai sănătoasă și nutritivă legumă de toamnă?
În această perioadă, conopida este una dintre legumele care trebuie consumate cât mai des şi asta pentru că numeroase beneficii asupra organismului, în special dacă este consumată în stare crudă.
Din punct de vedere medical, conopida conține calciu care se găseşte în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic şi vitamina B6.
Propietățile legumei
Proprietățile medicinale ale conopidei:
– întărește vasele sanguine,
– elimină colesterolul din organism,
– înlătură inflamația gingiilor (sucul trebuie diluat cu apă în raport de 1:1),
– îmbunătățește pielea problematică
– ajută la depresie și oboseală,
– întărește sistemul nervos,
– în caz de ulcer la stomac, se bea suc de conopidă
– scade pofta de mîncare,
– protejează împotriva cancerului,
– îmbunătățește protecția antioxidantă,
– elimină toxinele din organism.
Compoziția chimică și valoarea nutritivă a conopidei
Prin prezența elementelor utile, această legumă depășește toate celelalte tipuri de varză. În primul rînd, vitamine.
50 de grame de conopidă crudă conțin norma zilnică pentru o persoană. Seria de vitamine include vitamina H, anume ea contribuie la formarea enzimelor în organism. Șirul continuă cu vitaminele E, C, K.
Rolul conopidei
Acizii malic și citric și acidul tartronic rar întâlnit joacă un rol important în alimentația dietetică și terapeutică. Ea conține proteine tradiționale și carbohidrați.
Aceasta conține o mulțime de săruri minerale, iar acest lucru se datorează proprietăților medicinale unice. Conopida este bogată în potasiu, calciu, cobalt, clor, sodiu, zinc, magneziu. În ceea ce privește conținutul de fier, conopida este lider printre legume. Conținutul caloric al conopidei este de numai 29 kcal.
Conopida, un mod de preparare
Pentru a fi păstrate proprietățile vindecătoare, conopida se fierbe într-o cantitate mică de apă,
» Aflați mai multe informații aici.