Boris Volosatîi (AUR): România trebuie să-și urmărească interesele la gurile Dunării
România trebuie să-și urmărească interesele la gurile Dunării, a afirmat deputatul AUR Boris Volosatîi la conferința „Canalul Bâstroe – Interes Naţional, dezinformare sau trădare”, organizată la inițiativa partidului AUR, ce a avut loc miercuri, 5 aprilie, la Camera Deputaților. La eveniment au participat istorici, jurnaliști, specialiști în geopolitică și în problemele Deltei Dunării.
Lucrările de dragare a canalul Bâstroe reprezintă un atac asupra intereselor geostrategice ale României și un atac asupra mediului pe care îl reprezintă Delta Dunării. Însă, în spatele acestor lucrări de adâncire se mai ascund și alte chestiuni, a explicat Boris Volosatîi:
„Cred că lucrurile pot trece în relații normale de vecinătate cu Ucraina îndată după război pentru că situația din această perioadă ne defavorizează, ne face să fim cumva asociați cu dușmanii eroilor care ne apără în fața invaziei rusești. În același timp, eu cred că politicul ucrainean folosește acest canal pentru a-și asigura spatele de cheltuielile nefondate în timpul războiului și în special de a ascunde cheltuielile în acest canal prin dragarea care poate fi făcută non-stop, iar banii cheltuiți de donatori să fie băgați în această dragare.
Eu cred că acele condiții puse din partea donatorilor Kievului astăzi pune Kievul în situația în a se ocupa cu mare zel de această dragare. Iar dacă vorbim despre interesele țării noastre – trebuie să ne facem și noi interesele noastre alături de cei care ne-o iau înaintate, folosind toate mijloacele posibile”, a spus în încheiere deputatul AUR.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat miercuri, la Palatul Parlamentului, conferința cu tema „Canalul Bâstroe – interes național, dezinformare sau trădare?”, la care au participat politicieni, istorici, oameni de știință și specialiști, alături de jurnaliști și activiști de mediu. Scopul dezbaterii a fost acela de a umple golul informațional în legătură cu efectele grave ale lucrărilor de adâncire a brațului Chilia pe care Ucraina le efectuează de aproape 20 de ani. Aceste lucrări amenință una dintre comorile României, Delta Dunării, aflată pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.