ANRE a prezentat Parlamentului rapoartele de activitate pentru 2021 și 2022. Dumitrina Mitrea (AUR): Am votat contra

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a prezentat parlamentarilor din cadrul Camerei Deputaţilor şi Senatului României rapoartele de activitate pentru 2021 și 2022. Potrivit documentelor, în anul 2022, au fost efectuate în total un număr de 1009 acțiuni de control și 295 acțiuni de control de tip inspecție și au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 37.153.683,81 lei. Însă, ANRE a făcut prea puțin pentru a-i proteja pe cetățeni, a afirmat deputata AUR Dumitrina Mitrea, care a participat la ședința din Parlament. Aceasta a precizat că a votat contra acestor rapoarte de evaluare.

Deputata a reiterat faptul că ANRE este o instituție unde sunt angajate persoane fără competențe în domeniu, care primesc salarii și prime de mii de euro.

„ANRE, unde directorii sunt numiți politic, acești directori cu mii de euro sau peste 10.000 de euro salariu din bugetul statului, care prin activitatea lor atât de remarcabilă au reușit să aducă românilor soluțiile cele mai deficitare și nebenefice pe acest sector, România înregistrând cele mai mari prețuri la energie din Europa”, a punctat deputata.

Dumitrina Mitrea a spus, referitor la rapoartele anuale pentru 2021 și 2022 că sunt doar niște „materiale stufoase puse la dispoziția membrilor comisiilor parlamentare, doar pentru a acoperi incompetența, lipsa de transparență și lipsa de profesionalism”.

Conducerea ANRE a fost chemată săptămâna aceasta la raport în Parlament. Rapoartele pentru anii 2021 și 2022 au fost analizate în cadrul ședinței comune a Comisiei de industrii și servicii și Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților cu Comisia economică, industrii și servicii, Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale și Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din cadrul Senatului.