Cinci proiecte în sprijinul absolvenților Universității de Vest Timișoara pentru a accesa piața muncii

Ca urmare a creșterii standardelor de calificări profesionale impuse în piața muncii, dar și ca urmare a vitezei tot mai mari de transformare a cerințelor specifice noilor meserii din economia reală, Universitatea de Vest Timișoara se preocupă să dezvolte programe accesibile și utile studenților, prin care să promoveze o bună inserție profesională după absolvire.

Preocupându-se îndeaproape de accesarea finanțărilor pentru astfel de programe, Universitatea de Vest din Timișoara a depus în această toamnă cinci proiecte, în valoare totală de 48,200,809.13 lei, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman.  Proiectele au fost depuse în cadrul apelului de proiecte „Innotech Student”, aparținând de măsura de finanțare POCU.

Este vorba despre creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non-universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare-cercetare-inovare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv, identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

Cele cinci proiecte depuse au fost admise în urma parcurgerii etapei de verificare a conformității administrative și eligibilității pentru apelul de proiecte „Innotech Student”, în data de 18 noiembrie 2020, iar pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (www.mfe.gov.ro), a fost afișată lista proiectelor respinse în cadrul acestei etape de evaluare.

„UVT se află în primul eșalon al universităților românești, fiind cunoscută drept cea mai dinamică universitate comprehensivă a țării. Reușim să ne profilăm public în acest mod prin valoarea proiectelor pe care le propunem în diferitele domenii ale educației și cercetării.

Așa este, de pildă, și în cazul celor cinci proiecte care s-au calificat în ultima etapă de jurizare pentru finanțări de tip POCU, care sunt un bun exemplu pentru preocupările ambițioase pe care le avem în direcția pregătirii studenților și a obținerii de către aceștia a competențelor și abilităților necesare unei viitoare inserții de succes pe piața muncii.

 » sursa: ziuadevest.ro