Consilierul lui Putin: Nu este exclus ca Ucraina să înceteze să existe în 2025. Ce spune despre România și Moldova

Consilierul prezidențial rus Nikolai Patrușev nu exclude posibilitatea ca Ucraina să înceteze să mai existe ca stat în 2025. Şi actuala politică anti-Rusia a autorităților de la Chişinău ar putea duce la dispariția țării, în opinia aceluiaşi politician de la Kremlin. Cât despre ţara noastră, mâna dreaptă a lui Putin spune că UE nu mai are dreptul să vorbească în numele unor state membre, inclusiv România.

Nikolai Patrușev a acordat un interviu KP.RU, care a fost preluat de TASS.

Rezolvarea situației din Ucraina ar trebui negociată între Moscova și Washington, fără implicarea altor reprezentanți ai Occidentului, susţine Patrușev.

„Având în vedere factorul Trump, respectăm declarațiile sale. Sugerez ca discuțiile despre Ucraina să aibă loc între Rusia și SUA, fără participarea altor țări occidentale. Nu avem nimic de discutat cu Londra sau Bruxelles-ul,” a spus Patrușev.

El a adăugat că liderii UE „de mult timp nu mai au dreptul să vorbească în numele multor state membre, cum ar fi Ungaria, Slovacia, Austria, România și alte câteva țări europene interesate de stabilitatea în Europa și de o politică bine fundamentată în privința Rusiei.”

Consilierul prezidențial nu exclude posibilitatea ca Ucraina să înceteze să mai existe ca stat în 2025.

„Este deosebit de alarmant faptul că impunerea forțată a ideologiei neo-naziste și a unei rusofobii fervente distruge orașele ucrainene care altădată prosperau, precum Harkov, Odesa, Nikolaev, Dnepropetrovsk. Nu este exclus ca Ucraina să înceteze complet să existe în acest an,” a declarat el.

Vorbind pe acelaşi ton şi despre Moldova, el a spus că politica anti-Rusia a autorităților de la Chişinău ar putea duce la dispariția țării.

„Nu exclud posibilitatea ca linia agresivă anti-Rusia a Chișinăului să ducă la o situație în care Moldova fie va deveni parte a unei alte țări, fie va înceta să mai existe”.

Actual consilier prezidenţial, Nikolai Patruşev este fost ofiţer de informaţii care până anul trecut a fost şeful Consiliului rus de Securitate. Anterior, a fost şeful FSB din 1999 până în 2008. A jucat un rol-cheie în deciziile de a anexa Crimeea şi de a invada Ucraina în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *