Antonio Andrușeac (AUR) pledează pentru o legislație unică în materie de ridesharing
![](https://ropres.ro/wp-content/uploads/2023/07/Imagine1.png)
Deputatul AUR Antonio Andrușceac a afirmat, în cadrul unei dezbateri organizate de Alianța pentru Unirea Românilor în Parlament despre ridesharing în România, că este nevoie de o legislație unică în vederea reglementării acestui sector. În prezent, zona serviciilor de taxi există tot felul de condiții ce trebuie respectate și care nu li se aplică șoferilor ce practică Uber sau Bolt.
Prin această inițiativă AUR trage un semnal de alarmă cu privire la serviciile de tip ridesharing care se desfășoară sub umbrela multinaționalelor Uber și Bolt. Acestea nu doar că în momentul de față activează ilegal, neplătind taxe către statul român, ci reprezintă concurență neloială în raport cu activitatea de transport în regim de taxi.
În context, Antonio Andrușceac a subliniat că scopul acestor întâlniri nu este acela de a diviza, ci acela de a uni tot ceea ce înseamnă transport în România.
„Ne dorim o legislație unică, astfel încât să fie inclusivă, nu exclusivă. Ne dorim să înțelegem problemele tuturor și să le soluționăm într-un fel care să fie în folosul, în primul rând, al consumatorilor, al celor care sunt beneficiarii serviciilor dumneavoastră. (…) Ne dorim cu toții o reglementare echitabilă a acestei profesii și niște soluții care să vă pună pe toți cei care lucrați în acest domeniu pe picior de egalitate și într-o competiție corectă”, a spus Antonio Andrușceac.
În urm dezbaterii, reprezentanții AUR și-au exprimat speranța ca premierul Ciolacu să deschidă ușile unor oameni care practică o meserie (de taximetrist n.r.) care nu va mai exista în România peste câțiva ani. Aceștia au reiterat faptul că nu este normal ca același serviciu să fie reglementat de două legi.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat marți, 11 iulie 2023, la Palatul Parlamentului, dezbaterea „Ridesharing-ul în România – provocări și soluții privind activitățile de transport alternativ”.
La evenimentul au participat reprezentanți ai sindicatelor din România care activează în transportul public în regim de taxi şi în regim de închiriere – Asociatia Nationala a Patronatului Operatorilor de Transport in regim de Taxi ANPOTRT, Info Taxi, Asociatia Banat Taxi, Asociația Taximetriștilor Independenți jud. Sibiu, Asociatia Taxi Transilvania, FORT, Asociatia Clubul taximertistilor liberi de pretutindeni, Asociatia Soferilor de Taxi AST, Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania, Asociația de Monitorizare Taxi Iași, precum și reprezentanți ai Serviciului Autorizări Auto din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București.