Ciprian-Titi Stoica (AUR): Pe 6 mai, avem nevoie de sprijinul tuturor românilor. Doar așa ne mai putem opune adoptării legilor anti-naționale

Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica a făcut un apel către toți românii: pe 6 mai, este important ca politicienii PSD-PNL-UDMR să primească un mesaj cât se poate de clar din partea societății civile și să nu voteze cele trei proiecte de lege anti-naționale (Pl-x 143, Pl-x 144, Pl-x 145). Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor au depus toate eforturile pentru a opri aceste legi, însă, de acum încolo este nevoie de susținere din partea românilor.

„După cum bine știți, avem doar 10% în Parlamentul României. Am încercat, ne-am luptat și am reușit să blocăm o parte din legile nocive date de actuala guvernarea PSD-PNL-UDMR, dar avem nevoie de sprijinul tuturor românilor. Sunt o serie de legi nocive date pentru poporul român și pentru viitorul acestuia și, din câte am observat noi, singurul lucru care contează pentru actualii politicieni care conduc România sunt cetățenii și partea aceea din mass-media care îi criticați, atunci când acțiunile/proiectele lor de lege sunt de noaptea minții. Ați auzit de celebrele legi Pl-x 143, Pl-x 144, Pl-x 145 – sunt trei proiecte de legi care au trei obiecte diferite de legiferare pe care noi le considerăm foarte periculoase. Acel proiect de lege privind organizarea activității de separare a copiilor de familie, sub un titlu care ar părea inofensiv, ascunde foarte multe lucruri perfide. Este un copy-paste după celebrele legi din anumite state europene, în special din Europa de Vest și de Nord, unde știți foarte bine, au fost cazuri de familii de români ai căror copii au ajuns să fie smulși din sânul familiei cu totul abuziv. Am făcut tot ce ne-a stat în putință să-l blocăm.

La guvernanța corporativă, vorbim de peste 1 000 de societăți comerciale cu capital de stat și de trilioane de euro

Apoi, mai sunt celelalte două proiecte de lege, guvernanța corporativă și cel care dă posibilitatea executorilor judecătorești din Uniunea Europeană sau din state aflate în afara ei pentru  executa silit prin semnătură electronică. La guvernanța corporativă, vorbim de peste 1 000 de societăți comerciale cu capital de stat, vorbim și nu exagerez de trilioane de euro. Este drept, o parte din aceste companii nu au profit, dar vreau să vă gândiți la câte active au, câte terenuri, câte utilaje, spre exemplu CFR. Nu mai spun de SALROM, Nuclearelectrica, Romsilva. Am atras atenția, fiindcă am văzut pe site-ul Guvernului României, au fost scoase la mezat rezervele de grafit și magneziu. Acum sunt la mare căutare în perspectiva acelui 2030 verde pentru bateriile de automobile electrice sau hibrid”, a explicat Ciprian-Titi Stoica.

Legile educației vor fi adoptate în forma impusă de minister

În cadrul conferinței, deputatul AUR s-a referit și la legile educației și a punctat faptul că dezbaterile sunt doar de fațadă. Coaliția de guvernare va trece cele două legi ale educației fără să țină cont de amendamente – nici de cele admise, nici de cele ce vor fi respinse în plen. În context, Ciprian-Titi Stoica a mai spus că doar presiunea publică îi mai poate determina pe politicieni să renunțe la a adopta aceste inițiative legislative în forma impusă de minister.

„Noi am spus de la început și o repet: este doar o dezbatere de fațadă la legile educației. Chiar parlamentari din arcul puterii ne-au spus că acel modus operandi pe care l-au folosit și la legile Justiției sau la cele privind modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală  se va aplica și în acest caz. Într-un, final va trece forma care a venit de la minister, se vor șterge cu buretele toate dezbaterile, toate amendamentele admise și, bineînțeles, pe cele respinse, care nu au nicio șansă să treacă, și vor trece în forma pe care ei și-o doresc.

Până acum, ajutați de cultele religioase, de asociații de părinți, elevi și sindicate, am reportat trei mici victorii, în sensul că am reușit ca religia să fie disponibilă elevilor, am reușit să le dăm dreptul educatorilor să profeseze cel puțin ca și suplinitori timp de cinci ani de zile, după terminarea unui liceu cu profil pedagogic, în acest timp având șansa să urmeze o facultate și să poată apoi deveni titulari. Noi ne punem speranța că presiunea populară a părinților, a elevilor, a tuturor celor interesați, va reuși să trezească la realitate parlamentarii puterii și reprezentanții lor din ministere și să ajungă să legifereze în interesul strict al cetățeanului”, a mai spus Stoica.