Sorin Muncaciu (AUR), de Ziua Vârstnicilor: De 33 de ani, guvernele României și-au bătut joc de cei care au trudit din greu la plata datoriei externe, pe șantiere, în agricultură, în fabrici și uzine. Azi, după ani de muncă, mulți au pensii de mizerie sau nu le au deloc
Deputatul AUR Sorin Muncaciu a transmis, de Ziua Internațională a Vârstnicilor, un mesaj pentru cei care ne sunt părinți, unchi, mătuși, bunici și străbunici. Deputatul atrage atenția că acești vârstnici au trudit din greu pe șantiere, în agricultură, în fabrici și uzine și că acum au niște pensii mizerabile care le ajung cu greu de la o lună la alta.
„Data de 1 octombrie 1991 a fost data la care o rezoluție a ONU a început să celebreze „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”. A fost și este o inițiativă lăudabilă care trebuie promovată”, a transmis deputatul Sorin Muncaciu.
Globariștii vor mai puțini bătrâni în lume
„Unii dintre noi am ajuns deja la momentul în care să fim catalogați drept „persoane vârstnice”. Este realitatea dură a vieții, este viața noastră, ne-o asumăm. Însă, în toate familiile din lume, există cel puțin un vârstnic. Din păcate, globaliștii au început o campanie prin care vârstnicii sunt condamnați la o dispariție treptată, unii având curajul să spună că „bătrânii trăiesc prea mult”. Evident, la vremea aceea a fost propagată o informație incertă, s-a creat un fel de legendă urbană, dar mesajul multor acțiuni ulterioare ale globaliștilor conduce spre ideea că „bătrânii trăiesc prea mult”.
Discursurile globaliste vorbesc de lumea în schimbare, de maturizarea rapidă, de conflictul între generații. Dar oare ce sunt „vârstnicii”? Pentru unii sunt frații, verii, surorile, verișoarele noastre. Pentru alții sunt părinți, unchi, mătuși, bunici, străbunici. Pe scurt, vârstnicii sunt maturii de ieri, tinerii de alaltăieri. Adică oamenii care, de exemplu, în România, au trudit la plata datoriei externe, pe șantiere, în agricultură, în fabrici, uzine, cei ce au pus o haină pe ei, tremurând de frig, mâncând ce puteau și ce găseau la lumina lămpii cu gaz.
Azi, după ani de muncă, mulți au pensii de mizerie sau nu le au deloc. De 33 de ani, guvernele României și-au bătut joc de foștii lucrători la IAS, la CAP. Registrele cu munca lor au fost arse, furate, azi au niște ajutoare sociale infime intitulate pompos „pensii agricole”, a punctat deputatul AUR.
O ieșire în parc, un lux pentru vârstnici
„Nu că alte categorii ar duce-o mai bine. Persoanele vârstnice au cei mai puțini bani, ei se înghesuie imediat după Anul Nou la casierii să plătească taxele și impozitele, nu pentru că ar beneficia de reducere ci pentru că au conștiință. Apoi își rup de la gură pentru a plăti halucinantele facturi la curent electric, gaze naturale, termoficare. Își înjumătățesc medicamentele, aproape scot proteinele din regimul lor alimentar, un covrig înmuiat în ceai fiind cina celor mai mulți bătrâni.
Pentru ei, un spectacol de teatru, o ieșire în parc, o oră în plus lângă un aparat de radio sau la televizor sunt un lux. În casele lor, lumina electrică abia dacă se mai aprinde„, a mai precizat deputatul.
„Vor fi multe mesaje pompoase cu promisiuni și urări ale autorităților! Mai ales cele cu faptul că li se vor da niște lei amărâți în plus la pensii din 1 ianuarie 2023. Se vede că politicienii au avut ieri bani să le dea primarilor și șefilor de consilii județene până și 2000-2500 lei în plus la salariu. Adică echivalentul a trei pensii (cele mai mici din grilă).
Nu numai globaliștii vor mai puțini bătrâni în lume! Guvernanții noștri s-au agățat de ideologia globalistă și calcă la podea pedala distrugerii elitei românești ajunse la vârsta senectuții. Pentru mine, care sunt și eu un vârstnic conform vârstei din cartea de identitate, a vă spune „La Mulți Ani!” este o urare din inimă dar și o obligație morală de a face ceva pentru ca să aveți parte de acești „mulți ani!”, a concluzionat deputatul Sorin Muncaciu.
Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este marcată anual, la 1 octombrie, cu scopul de a promova drepturile acestora, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.
Instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluţiei nr. 45/106, sărbătoarea vârstnicilor a fost iniţiată în 1982. Atunci a fost elaborat un Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă, adoptat de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU, potrivit site-ului www.un.org.