Nu știi în ce zonă din Cluj să te muți? Top 5 cartiere în care merită să locuiești
Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România, în fața Bucureștiului și Timișoarei. Dar care este cel mai bun cartier în care să te muți? Au fost luate în considerare siguranța, prețul pe metru pătrat al locuințelor noi, infrastructura și accesul școală, mijloace de transport public și magazine.
Clujul are, oficial, 21 de cartiere. Cele mai întinse sunt Dâmbul Rotund, Grigorescu, Mărăști, Mănăștur, Becaș, Borhanci, Sopor, Someșeni și Iris. Cele care s-au dezvoltat accelerat în ultimii ani sunt Plopilor (unde se află Cluj Arena), Borhanci, Făget, Becaș, Sopor, Someșeni, Europa și Bună Ziua, tot acestea sunt și cele cu cel mai ridicat potențial de dezvoltare viitoare.
Municipiul Cluj a intrat în clubul celor mai sigure orașe din lume (din punct de vedere social și economic), într-un clasament realizat în 2021 fiind poziționat pe locul 14, devansat de Abu Dhabi, Doha, Zurich, Dubai și Munchen. Cel mai sigur oraș din România, Cluj-Napoca a obținut 79 de puncte din 100 posibile. Este urmat de Timișoara, pe locul 30 și București pe 67.
♦ În 2021, piața clujeană construcțiilor finalizate, în curs sau în stadiul de proiect ori autorizare prin regenerare urbană se ridică la trei miliarde de euro, mai mult de jumătate din aceasta fiind destinată segmentului rezidențial. Este vorba despre 2.042 de proiecte, dintre care 1.158 sunt blocuri de apartamente, vile sau alte tipuri de construcții rezidențiale (la finele lui 2021).
♦ Dezvoltarea imobiliară care suflă în ceafa Bucureștiului în ceea ce privește investițiile și volumul lucrărilor are o motivație puternică în demografia Clujului. Cel mai numeros segment este cel al populației active, în intervalul 20-50 de ani și reprezintă circa ⅔ din totalul locuitorilor.
♦ Evoluția locativă a Clujului urmează tendințele pieței general valabile în România. Cererea foarte mare de locuințe noi,
» Aflați mai multe informații aici.