ZF Live. Bogdan Gubandru, head of investment la Crosspoint Real Estate: Dacă 2020 a fost un an al necunoscutelor, 2021 pare să fie un an al aşezării lucrurilor, iar 2022 – un an în care lucrurile în economie să decoleze. Pe piaţa locală a investiţiilor imobiliare, se încearcă de câţiva ani depăşirea bornei de 1 miliard de euro
♦ Pe piaţa locală a investiţiilor imobiliare, se încearcă de câţiva ani depăşirea bornei de 1 miliard de euro şi nici anul acesta nu sunt şanse ca acest prag să fie depăşit, însă balanţa mai poate fi înclinată şi în funcţie de tranzacţiile încheiate până la finalul anului 2021, mai ales că piaţa românească are potenţial din acest punct de vedere, crede Bogdan Gubandru.
Proiectele logistice au devenit vedeta pieţei imobiliare în 2021, devansând astfel clădirile de birouri, care se aflau în top în anii trecuţi. Ascensiunea acestui segment este justificată de efervescenţa din mediul online, unde comenzile favorizează dezvoltarea cât mai multor spaţii logistice.
„Nu înseamnă însă că, dacă proiectele de logistică au căpătat o anvergură mai mare, tranzacţiile pe birouri nu se vor mai întâmpla sau se întâmplă într-o măsură mult mai mică. Ele în continuare rămân dorite de către investitori şi spre bucuria noastră vedem jucători noi care intră în piaţă. De exemplu, anul acesta i-am avut pe Uniqa Real Estate Management, care au intrat pe piaţa din România prin achiziţia unei clădiri de birouri, The Light, o tranzacţie în care am fost şi eu implicat“, a spus Bogdan Gubandru, head of investment la compania de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
Pe piaţa locală a investiţiilor imobiliare, se încearcă de câţiva ani depăşirea bornei de 1 miliard de euro şi nici anul acesta nu sunt şanse ca acest prag să fie depăşit, însă balanţa mai poate fi înclinată şi în funcţie de tranzacţiile încheiate până la finalul anului 2021, mai ales că piaţa românească are potenţial din acest punct de vedere, crede Bogdan Gubandru.
» Aflați mai multe informații aici.