Una dintre armele extrem de eficiente în lupta cu noul coronavirus sunt anticorpii monoclonali, spune medicul Virgil Musta

În această confruntare cu virusul, armele extrem de eficiente în lupta cu acesta sunt anticorpii monoclonali. Medicul Virgil Musta explică modul de funcţionare al acestora şi care sunt persoanele care ar trebui să primească un astfel de tratament, care nu este însă unul ieftin.
În acest fel, medicul Virgil Musta, președinte al Comisiei de boli infecțioase a Ministerului Sănătății şi şef al Secției de boli infecțioase de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, a explicat cum funcţionează tratamentul cu anticorpi monoclonali, folosit în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus.
Virgil Musta: Pot fi utilizați în faza acută a bolii, în primele 5-7 zile, în niște condiții speciale
Este vorba despre o soluție perfuzabilă ce se administrează pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19. Aceşti  anticorpi monoclonari trebuie administraţi cât mai repede după debutul bolii, însă nu mai târziu de primele şapte zile.

Anticorpii “acționează ca niște factori neutralizanți ai virusului” şi sunt similari cu cei produşi de organism în urma vaccinării, a precizat Virgil Musta pentru Gândul Live.
În opinia sa, “Anticorpii monoclonali, în principiu, nu contează care dintre preparate, acționează ca niște factori neutralizanți ai virusului, în momentul când acesta pătrunde în organism. Acești anticorpi, practic, sunt similari cu anticorpii pe care organismul îi produce în urma vaccinului și care, introduși în organism, te protejează în momentul în care virusul intră în organism.
Pot fi utilizați în faza acută a bolii, în primele 5-7 zile, în niște condiții speciale, la persoane la care saturația este peste 93% – adică nu necesită oxigen – și la categorii de persoane cu factor de risc sever. De ce? Terapia nu este cea mai ieftină și atunci se consideră că este important să-i salvăm pe cei care au factor de risc de evoluție foarte severă”,

 » Aflați mai multe informații aici.