Mitul evoluției favorabile a României după 1989: se compară cifrele date de privat, fără a se compara realizările statului
Există „analiști” care vorbesc de evoluția extraordinară a României după 1989 punând în față doar lucrurile bune nu și marea parte a nerealizărilor.
Se aduce în discuție PIB-ul și economia de astăzi cu cea de atunci, dar nu se spune nimic despre faptul că avansul tehnologic a determinat acest lucru și evoluția generală a lumii și nu clasa politică.
Noi nu trebuie să ne uităm unde am ajuns față de acel moment istoric ci unde ar fi trebuit să ajungem. Ori putem vedea unde am fi ajuns cu o clasă politică performantă dacă ne uităm la China. Statul asiatic se afla sub România la momentul 1989 iar acum a reușit să ajungă performorul lumii.
Acești analiști compară doar cifrele și care sunt date ds mediul privat cu precădere. Da, poate nu stăm rău la banii ce sunt produși de economie, dar cum stăm cu realizările clasei politice, adică cu realizările statului.
Ori dacă lăudăm PIB-ul, ne dăm seama de colapsul în care ne aflăm deoarece banii produși de români sunt furați.
Statul nu a făcut autostrăzi, nu a făcut spitale, nu a făcut școli.
Este o prostie să spui că azi o ducem mai bine pentru că avem ce mânca pe masă iar atunci nu aveam Acum și AFRICA are mâncare pe masă.
În fapt o ducem prost, foarte prost.