​​VIDEO Japonia: Un țesut care produce electricitate ar putea distruge microbii, virușii și bacteriile

Două grupuri japoneze afirmă că au inventat o țesătură care, grație mișcării corpului uman, produce electricitate de slabă intensitate care distruge microbii, virușii și bacteriile, scrie AFP.

Denumit PIECLEX, țesutul brevetat de Murata Manufacturing și Teijin Frontier ar putea avea numeroase utilizări, de la producerea de haine capabile să distrugă mirosurile corporale la echipamente de protecție precum măștile, care au devenit foarte populare în vremuri de pandemie.

Electricitatea este produsă de contracția și întinderea țesutului grație mișcării unei persoane, în cantități foarte reduse, care nu pot fi simțite de om, dar suficiente pentru a distruge bacteriile, microbii și virușii de pe țesut, asigură cele două grupuri.

„Suntem capabili să împiedicăm proliferarea sau să facem inofensive 99,9% dintre bacteriile și virușii pe care l-am testat”, a asigurat un purtător de cuvânt al Murata.

Potrivit celor două grupuri, țesutul prezintă interes pentru produse precum îmbrăcămintea sportivă, măști de protecție sau chiar aplicații industriale precum filtrele.

Următorul obiectiv: să se asigure că noul țesut este capabil să elimine coronavirus.

Pentru moment, cele două grupuri spun că au dificultăți în obținerea virusului pentru a realiza teste, din cauza regulilor foarte stricte legate de gestionarea persoanelor infectate.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro