ROPRES

Nouă teorie la televiziunile rusești: Zelenski este un agent al MI6

Distribuiți acest articol!

La televiziunile rusești a fost vehiculată o nouă teorie halucinantă chiar de către fostul șef al diviziei de la Moscova a Interpol, general-maiorul Vladimir Ovcinski, acesta afirmând că președintele ucrainean Volodimir Zelenski este un agent al MI6.

Ovcinski a făcut comentariul după ce a fost întrebat într-o emisiune de la Pervîi Kanal ce urmărește Marea Britanie prin trimiterea de rachete „Storm Shadow” Ucrainei în condițiile în care se crede că acestea au fost folosite în atacul de miercuri asupra bazei navale ruse din Sevastopol.

„Dacă ne uităm la istoria Rusiei, nu există nicio altă țară care ‘iubește’ Rusia precum Marea Britanie. Ultimele două războaie mondiale, Primul Război Mondial și al Doilea Război Mondial, au fost în esență provocate de britanici pentru a dăuna Rusiei. Ambele războaie!”, a subliniat Ovcinski, un general în retragere al ministerului rus de interne.

El spune că Primul Război Mondial, când „Marea Britanie a fost mai mult sau mai puțin la paritate cu Germania”, a fost început de britanici pentru a declanșa războiul dintre Germania și Rusia.

Comentariile sale reprezintă însă o denaturare a realității istorice, Germania declarând război împotriva Rusiei înainte ca Marea Britanie să fi intrat măcar în conflict, lucru pe care l-a făcut după ce forțele germane au invadat Belgia, încălcându-i neutralitatea.

Nouă teorie la televiziunile rusești: Zelenski este un agent al MI6

O „lecție” de istoria bizară ținută de un general rus


În ceea ce privește al Doilea Război Mondial, Ovcinski deplânge că Londra a făcut „tot ce i-a stat în putință” pentru a duce la destrămarea Pactului Ribbentrop-Molotov prin care Hitler și Stalin și-au împărțit estul Europei. Generalul rus, care a devenit un analist după ce s-a pensionat, afirmă că obiectivul eforturilor britanice în acest sens a fost de a „porni un atac german împotriva Rusiei”.

Trecând la „istoria contemporană a Ucrainei”, Ovcinski întreabă retoric „cine este Zelenski?”.

„Uitați-vă la [ce scria] toată presa occidentală când el candida pentru președinție. Ei spuneau deschis că el era un agent al MI6, al serviciilor de informații britanice!”, susține generalul rus, fără a cita vreo sursă în acest sens.

„El a vizitat constant Londra, în jurul său erau trimiși, ei lucrau în jurul lui. I s-au furnizat agenți britanici. El este omul Marii Britanii”, mai susține fostul șef al Interpolului rusesc, adăugând că toate deciziile pe care le ia Zelenski „sunt în coordonare” cu britanicii.

Anterior, Rusia a acuzat Marea Britanie că s-ar fi aflat și în spatele atacului din octombrie anul trecut care a avariat puternic Podul Kerci care leagă Crimeea de restul Rusiei în condițiile în care Londra este unul dintre cei mai puternici susținători militari ai Kievului.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...